Hungry Chefin Calzone
Calzone on italialainen suussa sulava versio pizzasta, jossa täytteet leivotaan taikinan sisään. Tästä mehevästä Hungry Chefin calzonesta ei makua puutu – potkua ja makua antamassa Chefin tulinen Diavola pizzakastike, ricottaa ja buffalomozzarellaa. Päälle vielä salamia ja ei muuta kuin herkuttelemaan!
90
min
Keskitaso
6
annosta
Valmistusaineet
Pohja:
- 1 kg Hungry Chef Nascosto Pizzajauho
- 6,2 dl vettä
- 1,5 rkl Borges Classic Oliiviöljy
- 15 g suolaa
- 3 g tuorehiivaa
Täytteet:
- 1 kpl buffalomozzarellaa
- 1 prk Hungry Chef Diavola tulinen pizzakastike
- 1 prk ricottaa
- 30 kpl salamisiivuja
Valmistusohje
Aloita pizzataikinan teolla 3 päivää ennen pizzanpaistoa.
- Kaada kulhoon puolet vedestä ja sekoita siihen hiiva.
- Lisää kolmannes jauhoista, sekoita velliksi ja anna muhia 20min.
- Lisää pikkuhiljaa jauhoja sekä loppu vesi.
- Lisää suola ja lopuksi öljy ja vaivaa taikinaa noin 10 min.
- Laita taikina kevyesti öljyttyyn kulhoon, kelmu ympäri ja anna kohota pöydällä yön yli.
- Siirrä aamulla kylmään kahdeksi vuorokaudeksi.
- Kun alat paistamaan pizzoja, nosta taikina kylmästä 4 h aikaisemmin, jaa taikina kuudeksi saman kokoiseksi palaksi ja pyöritä ne palloiksi.
- Laita pallot öljyttyyn astiaan kohoamaan ja kelmu päälle ettei taikinaan muodostu kuorta.
Kuumenna pizzakivi 300 asteeseen.
Valmista pizzat:
- Revi mozzarella palasiksi ja laita siivilään valumaan.
- Nosta kohonnut pizzataikinapallo hyvin jauhotetulle pöydälle ja muovaa mieleiseksi.
- Calzoneen voi jättää reunan tai painaa sen matalaksi.
- Levitä täytteet toiselle puolelle pizzaa (ei reunan päälle)
- Taita ”kansi” toisen puolen päälle, ja painele tai rullaa calzone ilmatiiviiksi
- Paista pizza kypsäksi pizzauunissa noin 2-3 min.
- Lisää halutessasi päälle hieman tomaattikastiketta sekä juustoa