Raikas ananassalsa kalalle
Raikas ja mausteinen salsakastike saa mukavaa makeutta ananaksesta. Kylmänä tarjottava kastike maistuu paistetun kalan tai broilerin kera. Kannattaa kokeilla myös texmex-herkkujen, kuten tacojen ja tortillojen lisukkeena.
Valmistusaineet
Siikafileet:
- n. 600 g siikafileetä (nahallinen, ruodoton)
- suolaa, valkopippuria
- paistamiseen öljyä ja voita
Ananassalsa:
- 1 prk Dole ananasviipaleita
- 1 tomaatti
- 1/4 kurkkua
- 2-3 kevätsipulia
- 1/2 punainen chili
- 1/2 ruukkua korianteria
- 1/2 lime (kuori ja mehu)
- 1 rkl inkivääriä raastettuna
- 1,5 rkl Borges extra-virgin oliiviöljyä
- 3/4 rkl sokeria
- 1/2 tl suolaa
Valmistusohje
Tee ensin ananassalsa.
- Paloittele ananasrenkaat ja valuta ne siivilässä.
- Huuhtele tomaatti ja kurkku. Leikkaa ne pieniksi kuutioiksi.
- Hienonna kevätsipulit, chili ja korianteri.
- Yhdistä kaikki ainekset kulhossa.
- Pese limetti, kuivaa se ja raasta puolikkaasta kuori. Purista mehu ja lisää ne salsaan.
- Kääntele sekaan inkivääriraaste, öljy, sokeri ja suola. Tarkista maku.
- Leikkaa siika annospaloiksi.
- Ripottele kalalle suolaa ja pippuria.
- Kuumenna paistinpannussa öljy ja voi.
- Ruskista siikafileet ensin lihapuolelta, käännä nahkapuoli pannulle ja kypsennä loppuun. Jätä kala meheväksi.
Tarjoa ananassalsaa kala- ja broileriruokien kanssa tai texmex-herkkujen lisukkeena.