Valkosuklaakeksit rusinoilla
Suklaa ja rusinat ovat tunnetusti hyvä makupari. Leivo muhkeisiin valkosuklaakekseihin mansikanmakuisia rusinoita ja valkosuklaahippuja, niin herkkusuut kiittävät.
30
min
Helppo
Valmistusaineet
Ohjeesta saat 24 cookieta:
- 125 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 kananmuna
- 2,5 dl vehnäjauhoja (Hungry Chefin Briossijauho sopii tähän erinomaisesti!)
- 1,5 tl leivinjauhetta
- 1,5 dl valkosuklaata rouhittuna
- 2 pkt Sun-Maid kirpeitä mansikanmakuisia rusinoita
Valmistusohje
- Vaahdota pehmeä voi ja sokerit.
- Lisää kananmuna seokseen vatkaten.
- Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe, suklaarouhe ja rusinat.
- Lisää seos voi-sokeri-munavaahtoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
- Jaa taikina 24 palaan, pyörittele palloiksi ja nostele ne leivinpaperin päälle kahdelle uunipellille. Litistä taikinapaloja kevyesti kämmenellä.
- Paista keksejä 200-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia, kunnes pinta on kauniisti ruskistunut.
Säilytä valkosuklaa-rusinakeksejä jäähtyneinä tiiviissä purkissa, jotta niiden rapeus säilyy. Voit myös pakastaa keksit.
Vinkki: Jos käytät tavallisia Sun-Maid-rusinoita, vaihda suklaa tummaan, niin makeus pysyy balanssissa.