Uuniomenat
Omenaa voi hyödyntää muutenkin kuin piirakassa. Ihanat uuniomenat maistuvat milloin vain, mutta erityisesti syksyn kirpeissä, pimenevissä illoissa oman sadon omenoita kannattaa hyödyntää.
Helppo
Valmistusaineet
- 4 isoa omenaa
- 1 dl rusinoita
- 1 dl rouhittuja pähkinöitä
- 1 rkl voita
- ½ dl fariinisokeria
- 2 rkl vaahterasiirappia
Valmistusohje
- Lämmitä uuni 200 asteeseen
- Sulata voi kattilassa ja lisää sokeri, pähkinät ja rusinat. Sekoita
- Leikkaa omenoista kannet pois (noin 2 cm)
- Koverra siemenkodat pois ja täytä omenat rusina- pähkinäseoksella
- Nostele omenat uunipellille ja paina kansi päälle
- Kaada vielä vaahterasiirappia omenoiden päälle ja paista 200 asteisessa uunissa 20 minuuttia
Tarjoile vaniljajäätelön kanssa
Sun-Maid - vain viinirypäleitä ja aurinkoa! Ei liene ihme, että Sun-Maid on Suomen suosituin rusina.