Helppo

Uuniomenat

Omenaa voi hyödyntää muutenkin kuin piirakassa. Ihanat uuniomenat maistuvat milloin vain, mutta erityisesti syksyn kirpeissä, pimenevissä illoissa oman sadon omenoita kannattaa hyödyntää.

Valmistusaineet

  • 4 isoa omenaa
  • 1 dl Sun-Maid -rusinoita
  • 1 dl rouhittuja pähkinöitä
  • 1 rkl voita
  • ½ dl fariinisokeria
  • 2 rkl vaahterasiirappia

Valmistusohje

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen
  2. Sulata voi kattilassa ja lisää sokeri, pähkinät ja rusinat. Sekoita
  3. Leikkaa omenoista kannet pois (noin 2 cm)
  4. Koverra siemenkodat pois ja täytä omenat rusina- pähkinäseoksella
  5. Nostele omenat uunipellille ja paina kansi päälle
  6. Kaada vielä vaahterasiirappia omenoiden päälle ja paista 200 asteisessa uunissa 20 minuuttia

Tarjoile vaniljajäätelön kanssa

Jaa resepti
Ilmoita kun tuotetta on taas saatavilla Tuote on tilapäisesti päässyt loppumaan varastostamme. Jättämällä meille sähköpostisi, ilmoitamme teille heti kun tuotetta on jälleen saatavilla.