Kaurapannukakut omena-luumukompotilla

Kaurapannukakut omena-luumukompotilla valmistuvat helposti ja nopeasti. Brunssipöydän hittiherkku!

35 min Helppo 4 annosta

Valmistusaineet

  • 2,5 dl kauramaitoa
  • 3 munaa
  • ripaus suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 80 g kaurahiutaleita
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 120 g Sunsweet-luumuja
  • 4 omenaa (esim Granny Smith n. 600 g)
  • ½ sitruunan mehu
  • 2 rkl vaahterasiirappia
  • ripaus kanelia
  • 24 g voita

Valmistusohje

  1. Vatkaa kauramaito, kananmunat, leivinjauhe ja suola kulhossa. Sekoita joukkoon kaurahiutaleet ja jauho ja jätä turpoamaan 15 minuutiksi. Pilko puolet luumuista ja kääntele taikinan joukkoon.
  2. Kuori ja leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Kiehauta omenakuutiot sitruunamehun ja vaahterasiirapin kanssa samalla sekoittaen. Anna hautua pehmeäksi kannen alla keskilämmöllä noin 5 minuutin ajan. Sekoita joukkoon loput luumut ja mausta kanelilla.
  3. Lämmitä voi pannulla ja paista noin kahdeksan keskikokoista pannukakkua yksi kerrallaan voissa. Tarjoile omena-luumukompotin kanssa.

Vinkki: Koristele pannukakut kanelisokerilla ennen tarjoilua!