
Amerikkalainen suklaapiiras suolapähkinöillä
Tämä herkullinen suklaapiirakka valmistuu ilman uunia. Suolattujen maapähkinöiden, Van Houten kaakaon ja kinuskin suloinen yhdistelmä on suoraan sanottuna koukuttava.
120
min
Keskitaso
8
annosta
Valmistusaineet
Pohja:
- 5 isohkoa täysjyväkeksiä
- 1 dl suolattuja, paahdettuja maapähkinöitä
- 75 g voita
Täyte:
- 4 dl maitoa
- 1 dl sokeria
- 1 dl Van Houten kaakaojauhetta
- 3 kananmunankeltuaista
- 2 rkl maissitärkkelystä
Kinuski:
- 1 dl kuohukermaa
- 1 dl fariinisokeria
- 1 tl voita
- ripaus suolaa
Lisäksi::
- 20 cm irtopohjavuoka
- nonparelleja koristeluun
Valmistusohje
Valmista ensin pohja:
- Murskaa keksit ja pähkinät hienoksi rouheeksi.
- Sulata voi. Sekoita voi rouheseoksen joukkoon ja anna tekeytyä pari minuuttia.
- Painele seos läpimitaltaan 20 cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
- Nosta jääkaappiin jähmettymään.
Pohjan jähmettyessä valmista täyte:
- Kuumenna 2 dl maitoa kattilassa ja vispaa joukkoon kaakaojauhe ja sokeri tasaiseksi seokseksi.
- Anna kiehahtaa keskilämmöllä samalla vatkaten.
- Vatkaa keltuaiset ja loput 2 dl maitoa yhteen vispilällä, lisää maissitärkkelys mieluiten siivilän läpi. Vatkaa tasaiseksi.
- Kaada kuuma kaakaoseos munaseoksen joukkoon ohuena nauhana, samalla vispaten.
- Kaada seos takaisin kattilaan ja kiehauta hiljaisella pari minuuttia samalla vispaten, kunnes vanukas on selvästi paksuuntunut.
- Kaada hieman jäähtynyt vanukas keksipohjan päälle ja nosta jääkaappiin vähintään tunniksi jähmettymään.
Pohjan jähmettyessä keitä kinuski:
- Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan ja keitä välillä vispaten, kunnes muodostuu paksua kinuskia, mausta suolalla ja voilla.
- Anna jäähtyä ja kaada kinuski piiraan päälle. Kinuskin voi halutessaan lisätä jo hyvissä ajoin ja antaa jähmettyä jääkaapissa.
Koristele piirakka halutessasi nonparelleilla.