Vohvelit karamelliomenahillokkeella

Taste of Nikinmäki jos kuka taitaa vohvelit, onhan hänellä oma vohveliravintola! Tämä Henrin meille kehittelemä rapeanherkullinen vohveli saa päälleen itsetehtyä omenahilloketta, jonka mausteissa on hippunen joulunmakua. Kokeile muilla päällisillä tai vaihtele omenahillokkeen mausteita. Tällaisenaan tämä vohveli kruunaa vaikkapa jouluillallisen.

60 min Keskitaso 8 annosta

Valmistusaineet

Vohvelitaikina:

Karamelliomenahilloke:

  • 6 pientä omenaa
  • 100 g voita
  • 1 dl intiaanisokeria
  • 2 kanelitankoa
  • 2 tähtianista
  • 1 vaniljatanko

Lisäksi vaniljajäätelöä:

Valmistusohje

  1. Mittaa kulhoon jauhot, leivinjauhe ja suola.
  2. Erottele kananmunista keltuainen ja valkuainen.
  3. Lisää keltuainen, maito ja öljy jauhojen sekaan ja vatkaa kaikki sekaisin.
  4. Vatkaa toisessa kulhossa valkuainen ja vaahdon alkaessa muodostua lisää sokeria 1 rkl kerrallaan.
  5. Kun vaahto on kiinteätä lisää se taikinan joukkoon käännellen varovasti.
  6. Anna olla jääkaapissa vähintään 30 min.
  7. Paista kypsiksi vohveliraudalla. Mikäli et omista vohvelirautaa, voit käyttää myös blinipannua/paistinpannua.

Karamelliomena

  1. Kuori omenat, halkaise ja poista siemenet. Pilko mieleisiksi paloiksi.
  2. Mittaa paistinpannulle voi, sulata.
  3. Halkaise vaniljatanko, rapsuta siemenet vaniljatangon puolikkaista ja laita pannulle tangon kera.
  4. Lisää intiaanisokeri, kanelitangot ja tähtianikset.
  5. Anna porista hiljalleen muutama minuutti kunnes sokeri on sulanut.
  6. Lisää omenat, sekoita kaikki sekaisin ja anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 min kuitenkin niin, että omenapalat ovat hieman napakoita sisältä.

Annostele karamelliomenahilloketta vohvelin päälle ja pyöräytä vaniljajäätelöstä pallo kylkeen.

Lisää kaiken päälle herkullista karamellilientä.