Kaakaopavlovat
Foodbytwins loihti Van Houtenin leivontakaakaosta herkullisen mini pavlovan. Kaakaomarengista, mascarponesta ja tuoreista marjoista sekä hedelmistä koottu pavlova sopii arkeen ja juhlaan.
45
min
Helppo
10
annosta
Valmistusaineet
Kaakaomarenki:
- 4 valkuaista
- 2 dl sokeria
- 1 tl etikkaa tai ripaus viinihappoa sitruunanmehua tai
- 3 rkl Van Houten leivontakaakao
Mascarpone:
- 2 dl kuohukermaa
- 200 g mascarponea
- 1/2 dl tomusokeria
Tarjoiluun:
- tuoreita mansikoita ja hedelmiä
Valmistusohje
- Vatkaa valkuaiset yleiskoneessa tai käsivatkaimella. Lisää sokeria pienissä erissä. Vatkaa marenkia tarpeeksi kauan, näin varmistat sokerin liukenemisen. Kuumenna uuni ajoissa, valmis marenki ei kestä odottamista.
- Siivilöi Van Houtenin leivontakaakao marengin sekaan ja lisää etikka tai sitruunamehu. Vatkaa ripeästi sekaisin.
- Pursota marenki haluamaasi muotoon.
- Paista pienet marengit uunissa 120-asteessa noin 1,5h.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kerma ja mascarpone sekaisin. Pursota valmiin marengin päälle. Pilko marjoja / hedelmiä pavlovan väliin. Tarjoile heti.
Näillä vinkeillä teet parasta marenkia!
- Siivilöi Van Houtenin leivontakaakao marengin joukkoon. Saat ihanan täyteläisen tekstuurin.
- Käytä aina puhdasta, kuivaa ja rasvatonta kulhoa.
- Kananmunien kannattaa olla huoneenlämpöisiä, näin saat ihanan kuohkean vaahdon.
- Erottele munat huolella, pienikin määrä keltuaista pilaa marengin.
- Hapoilla (etikka/sitruuna) saat marenkiin rapean kuoren, mutta sitkeän sisuksen.
- Paistolämpötila tulee olla tarpeeksi matala, ettei marenki tummu liikaa.