Herkulliset churrot ja chilikaakaokastike
45 min
Keskitaso
4 annosta

Kaakaochurrot ja chilikaakaokastike

Churro-taikina valmistetaan kattilassa kypsentäen ja churrot paistetaan munkkien tapaan öljyssä. Tarjoa kaakaochurrojen kanssa herkullista chilikaakaokastiketta.

Valmistusaineet

    Churro-taikina:
  • 3 dl vettä
  • 100 g voita
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl kaakaojauhetta
  • 2 kananmunaa
    Paistamiseen:
  • 1 l rypsiöljyä
    Chilikaakaokastike:
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl Van Houten kaakaojauhetta
  • 1 tl jauhettua chiliä
  • 1/2 tl chilirouhetta
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

  1. Valmista churro-taikina laittamalla kattilaan vesi, voi ja sokeri. Kuumenna seos ja lisää joukkoon leivinjauhe, vehnäjauho ja kaakaojauhe. Sekoita taikinaa koko ajan käännellen, kunnes taikinasta muodostuu tasainen pallo.
  2. Lisää lopuksi taikinan joukkoon kananmunat huolellisesti sekoittaen. Kananmunien sekoituksessa voit käyttää sähkövatkainta, jotta taikinasta tulee varmasti tasaista.
  3. Laita taikina tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin.
  4. Kuumenna paistoöljy noin 180 asteiseksi. Pursota churro-taikinasta noin 10 cm pituisia tankoja suoraan paistoöljyyn ja paista noin 3–4 minuuttia.
  5. Pyörittele hieman jäähtyneet churrot sokeri-kaakaoseoksessa.
  6. Valmista suklaakastike sekoittamalla kaikki ainekset kattilassa. Kuumenna kastike ja keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia tai kunnes suklaakastike on kiiltävää ja sileää.
Jaa resepti
Ilmoita kun tuotetta on taas saatavilla Tuote on tilapäisesti päässyt loppumaan varastostamme. Jättämällä meille sähköpostisi, ilmoitamme teille heti kun tuotetta on jälleen saatavilla.