Kaakaochurrot ja chilikaakaokastike
Churro-taikina valmistetaan kattilassa kypsentäen ja churrot paistetaan munkkien tapaan öljyssä. Tarjoa kaakaochurrojen kanssa herkullista chilikaakaokastiketta.
45
min
Keskitaso
4
annosta
Valmistusaineet
Churro-taikina:
- 3 dl vettä
- 100 g voita
- 1/2 dl sokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl kaakaojauhetta
- 2 kananmunaa
Paistamiseen:
- 1 l rypsiöljyä
Pinnalle:
- 1 dl sokeria
- 1 rkl Van Houten kaakaojauhetta
Chilikaakaokastike:
- 2 dl kuohukermaa
- 2 dl sokeria
- 2 dl Van Houten kaakaojauhetta
- 1 tl jauhettua chiliä
- 1/2 tl chilirouhetta
- ripaus suolaa
Valmistusohje
- Valmista churro-taikina laittamalla kattilaan vesi, voi ja sokeri. Kuumenna seos ja lisää joukkoon leivinjauhe, vehnäjauho ja kaakaojauhe. Sekoita taikinaa koko ajan käännellen, kunnes taikinasta muodostuu tasainen pallo.
- Lisää lopuksi taikinan joukkoon kananmunat huolellisesti sekoittaen. Kananmunien sekoituksessa voit käyttää sähkövatkainta, jotta taikinasta tulee varmasti tasaista.
- Laita taikina tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin.
- Kuumenna paistoöljy noin 180 asteiseksi. Pursota churro-taikinasta noin 10 cm pituisia tankoja suoraan paistoöljyyn ja paista noin 3–4 minuuttia.
- Pyörittele hieman jäähtyneet churrot sokeri-kaakaoseoksessa.
- Valmista suklaakastike sekoittamalla kaikki ainekset kattilassa. Kuumenna kastike ja keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia tai kunnes suklaakastike on kiiltävää ja sileää.