Kaakaochurrot ja chilikaakaokastike

Churro-taikina valmistetaan kattilassa kypsentäen ja churrot paistetaan munkkien tapaan öljyssä. Tarjoa kaakaochurrojen kanssa herkullista chilikaakaokastiketta.

45 min Keskitaso 4 annosta

Valmistusaineet

Churro-taikina:

  • 3 dl vettä
  • 100 g voita
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl kaakaojauhetta
  • 2 kananmunaa

Paistamiseen:

  • 1 l rypsiöljyä

Pinnalle:

Chilikaakaokastike:

Valmistusohje

  1. Valmista churro-taikina laittamalla kattilaan vesi, voi ja sokeri. Kuumenna seos ja lisää joukkoon leivinjauhe, vehnäjauho ja kaakaojauhe. Sekoita taikinaa koko ajan käännellen, kunnes taikinasta muodostuu tasainen pallo.
  2. Lisää lopuksi taikinan joukkoon kananmunat huolellisesti sekoittaen. Kananmunien sekoituksessa voit käyttää sähkövatkainta, jotta taikinasta tulee varmasti tasaista.
  3. Laita taikina tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin.
  4. Kuumenna paistoöljy noin 180 asteiseksi. Pursota churro-taikinasta noin 10 cm pituisia tankoja suoraan paistoöljyyn ja paista noin 3–4 minuuttia.
  5. Pyörittele hieman jäähtyneet churrot sokeri-kaakaoseoksessa.
  6. Valmista suklaakastike sekoittamalla kaikki ainekset kattilassa. Kuumenna kastike ja keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia tai kunnes suklaakastike on kiiltävää ja sileää.
Ilmoita kun tuotetta on taas saatavilla Tuote on tilapäisesti päässyt loppumaan varastostamme. Jättämällä meille sähköpostisi, ilmoitamme teille heti kun tuotetta on jälleen saatavilla.