Kaakao-banaanileipä ja Van Houten nutella
Pehmeä kaakao-banaanileipä on helppo valmistaa ja maistuu herkulliselta itse tehdyn nutellan kanssa. Banaanileipä on mainio herkku vaikka viikonlopun brunssille.
90
min
Helppo
6
annosta
Valmistusaineet
Kaakao-banaanileipä:
- 75 g voita huoneenlämpöisenä
- 2 dl sokeria
- 3 banaania
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1/4 tl soodaa
- 1/4 tl suolaa
- 2 rkl Van Houten kaakaojauhetta
Pinnalle:
- 1 banaani
Nutella:
- 300g hasselpähkinöitä
- 2 dl tomusokeria
- 1 dl Van Houten kaakaojauhetta
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1,5 dl pähkinä- tai rypsiöljyä
Valmistusohje
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi.
- Lisää kananmunat yksitellen vaahdon joukkoon koko ajan sekoittaen. Murskaa banaanit haarukalla muhennokseksi ja lisää joukkoon.
- Sekoita vehnäjauho, leivinjauhe, sooda sekä suola keskenään ja sekoita käännellen taikinan joukkoon.
- Ota taikinasta 1/3 erikseen ja sekoita joukkoon 2 rkl kaakaojauhetta.
- Voitele leipävuoka. Lisää pohjalle 1/3 vaaleaa taikinaa, päälle kaakaotaikina ja pinnalle loput vaaleasta taikinasta. Halkaise banaani pituussuunnassa ja lisää leivän pinnalle. Kohota noin 15 minuuttia ja paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes leipä on kypsä.
- Paahda hasselpähkinät paistinpannulla koko ajan käännellen. Jäähdytä.
- Laita pähkinät tehosekoittimeen ja käytä konetta, kunnes pähkinät ovat hienoa jauhetta. Lisää joukkoon tomusokeri, kaakaojauhe ja vaniljasokeri. Soseuta kunnes seos on tahnamaista. Lisää lopuksi joukkoon öljy ohuena nauhana.