Van Houten kaakao-banaanileipä ja itse tehty nutella
90 min
Helppo
6 annosta

Kaakao-banaanileipä ja Van Houten nutella

Pehmeä kaakao-banaanileipä on helppo valmistaa ja maistuu herkulliselta itse tehdyn nutellan kanssa. Banaanileipä on mainio herkku vaikka viikonlopun brunssille.

Valmistusaineet

    Kaakao-banaanileipä:
  • 75 g voita huoneenlämpöisenä
  • 2 dl sokeria
  • 3 banaania
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/4 tl soodaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 2 rkl Van Houten kaakaojauhetta
    Pinnalle:
  • 1 banaani
    Nutella:
  • 300g hasselpähkinöitä
  • 2 dl tomusokeria
  • 1 dl Van Houten kaakaojauhetta
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1,5 dl pähkinä- tai rypsiöljyä

Valmistusohje

  1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi.
  2. Lisää kananmunat yksitellen vaahdon joukkoon koko ajan sekoittaen. Murskaa banaanit haarukalla muhennokseksi ja lisää joukkoon.
  3. Sekoita vehnäjauho, leivinjauhe, sooda sekä suola keskenään ja sekoita käännellen taikinan joukkoon.
  4. Ota taikinasta 1/3 erikseen ja sekoita joukkoon 2 rkl kaakaojauhetta.
  5. Voitele leipävuoka. Lisää pohjalle 1/3 vaaleaa taikinaa, päälle kaakaotaikina ja pinnalle loput vaaleasta taikinasta. Halkaise banaani pituussuunnassa ja lisää leivän pinnalle. Kohota noin 15 minuuttia ja paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes leipä on kypsä.
  6. Paahda hasselpähkinät paistinpannulla koko ajan käännellen. Jäähdytä.
  7. Laita pähkinät tehosekoittimeen ja käytä konetta, kunnes pähkinät ovat hienoa jauhetta. Lisää joukkoon tomusokeri, kaakaojauhe ja vaniljasokeri. Soseuta kunnes seos on tahnamaista. Lisää lopuksi joukkoon öljy ohuena nauhana.
Jaa resepti
Ilmoita kun tuotetta on taas saatavilla Tuote on tilapäisesti päässyt loppumaan varastostamme. Jättämällä meille sähköpostisi, ilmoitamme teille heti kun tuotetta on jälleen saatavilla.