Tuile -keksit
Henkäyksenohuet Tuile -keksit sopivat monen jälkiruoan koristeeksi tai miksei herkuteltavaksi sellaisenaan!
Helppo
Valmistusaineet
- 25 g huoneenlämpöistä voita
- 3/4 dl tomusokeria
- 2 kananmunankeltuaista
- 3/4 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl Van Houten kaakaojauhetta
- Pinnoitettua pahvia esim. kakkurasiasta
Valmistusohje
- Ota voi ajoissa pehmenemään.
- Leikkaa haluamasi muotoiset aukot pinnoitetusta pahvista (esimerkiksi kakkurasian pahvi tai foliovuoan kansi).
- Kekseistä saa pyöreitä asettamalla leivinpaperille pieni nokare taikinaa ja pyöräyttämällä lusikalla ohueksi pyöreään muotoon.
- Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen.
- Mittaa jauhot ja kaakaojauhe valmiiksi samaan astiaan.|Vatkaa voi ja tomusokeri tasaiseksi seokseksi.
- Vatkaa joukkoon munankeltuaiset ja jauho-kaakaoseos.
- Vatkaa tasaiseksi ja laita hetkeksi jääkappiin.
- Aseta muotti kylmälle pellille leivinpaperille ja levitä taikina muottien yli lastalla.
- Nosta muotti pois ja nosta keksit uuniin 6-8 minuutiksi.
- Anna jäähtyä ennen pelliltä nostamista. Tässä vaiheessa keksejä voi vielä muotoilla.
- Säilytä kannellisessa rasiassa kuivassa paikassa.
Koristele vaikka ihana vaniljainen kaakaovanukas näillä ohuilla kekseillä!