Tiramisu lettukakku

Tiramisu ja letut yhdessä. Ehkä täydellinen yhdistelmä! Sokerivaltakunta -blogin Sanja keksi yhdistää italialaisen tiramisun ja ranskalaisen mille crêpes -kakun ja lopputulos on historiaa. Maista itse!

Keskitaso 8 annosta

Valmistusaineet

Lettutaikina (n. 20-24 kpl):

Suklaalettutaikinaan:

Täytteet:

  • 4 kananmunankeltuaista
  • 100 g tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 750 g mascarponea
  • 3 dl vispikermaa
  • 1 rkl rommia (tai rommiaromia)
  • 2-3 rkl Van Houten kaakaojauhetta
  • 3-4 rkl vahvaa kahvia

Valmistusohje

Aloita lettutaikinoiden teolla:

  1. Sekoita kaikki lettutaikinan kuivat aineet isoon kulhoon.
  2. Lisää kananmuna-, öljy-, kivennäisvesi- ja maitosekoitus pienissä erissä.
  3. Sekoita vispilällä hyvin.
  4. Jaa taikina kahteen osaan. Lisää toiselle puolikkaalle siivilän kautta kaakaojauhe ja maito ja sekoita hyvin.
  5. Anna taikinoiden levätä 30 minuuttia.
  6. Paista öljytyllä paistinpannulla keskilämmöllä.

Seuraavaksi valmista täytteet:

  1. Vatkaa keltuaiset, sokeri ja vaniljasokeri kovaksi vaahdoksi.
  2. Vatkaa kerma ja mascarpone vaahdoksi.
  3. Yhdistä vaahdot ja jaa ne sen jälkeen kahteen astiaan.
  4. Lisää toiseen puolikkaaseen rommi ja toiseen puolikkaaseen kaakao ja kahvi.

Kakun kokoaminen:

  1. Aloita vaalealla letulla, jonka päälle levität rommitäytteen.
  2. Kaakaolettu rommitäytteen päälle, kaakaoletun päälle kahvitäyte. Jatka kokoamista niin kauan kunnes kaikki letut ja kreemit on käytetty.
  3. Ripottele lettukakun päälle kaakaota, jäähdytä jääkaapissa muutama tunti. Koristele tuoreilla marjoilla, suklaalla, kermavaahdolla tai mielesi mukaan!