
Tiramisu lettukakku
Tiramisu ja letut yhdessä. Ehkä täydellinen yhdistelmä! Sokerivaltakunta -blogin Sanja keksi yhdistää italialaisen tiramisun ja ranskalaisen mille crêpes -kakun ja lopputulos on historiaa. Maista itse!
Keskitaso
8
annosta
Valmistusaineet
Lettutaikina (n. 20-24 kpl):
- 200 g Hungry Chef Briossijauhoja
- 200 g Hungry Chef Pizzajauhoja
- ripaus suolaa
- 2 rkl sokeria
- 2 kananmunaa
- 2 rkl Borges rapsiöljyä
- 4 dl kivennäisvettä
- 6 dl maitoa
Suklaalettutaikinaan:
- 30 g Van Houten kaakaojauhetta
- 0,5 dl maitoa
Täytteet:
- 4 kananmunankeltuaista
- 100 g tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 750 g mascarponea
- 3 dl vispikermaa
- 1 rkl rommia (tai rommiaromia)
- 2-3 rkl Van Houten kaakaojauhetta
- 3-4 rkl vahvaa kahvia
Valmistusohje
Aloita lettutaikinoiden teolla:
- Sekoita kaikki lettutaikinan kuivat aineet isoon kulhoon.
- Lisää kananmuna-, öljy-, kivennäisvesi- ja maitosekoitus pienissä erissä.
- Sekoita vispilällä hyvin.
- Jaa taikina kahteen osaan. Lisää toiselle puolikkaalle siivilän kautta kaakaojauhe ja maito ja sekoita hyvin.
- Anna taikinoiden levätä 30 minuuttia.
- Paista öljytyllä paistinpannulla keskilämmöllä.
Seuraavaksi valmista täytteet:
- Vatkaa keltuaiset, sokeri ja vaniljasokeri kovaksi vaahdoksi.
- Vatkaa kerma ja mascarpone vaahdoksi.
- Yhdistä vaahdot ja jaa ne sen jälkeen kahteen astiaan.
- Lisää toiseen puolikkaaseen rommi ja toiseen puolikkaaseen kaakao ja kahvi.
Kakun kokoaminen:
- Aloita vaalealla letulla, jonka päälle levität rommitäytteen.
- Kaakaolettu rommitäytteen päälle, kaakaoletun päälle kahvitäyte. Jatka kokoamista niin kauan kunnes kaikki letut ja kreemit on käytetty.
- Ripottele lettukakun päälle kaakaota, jäähdytä jääkaapissa muutama tunti. Koristele tuoreilla marjoilla, suklaalla, kermavaahdolla tai mielesi mukaan!