Suklaalettukakku - kakku ilman uunia

Sokerivaltakunta -blogin kirjoittaja Sanja on tänä vuonna meidän Dole-lähettiläs ja onkin jo meille monta herkkua loihtinut ananasta käyttäen. Tähän pääsiäiseen Sanja kehitteli suklaisen lettukakun, joka valmistuu ilman uunia, vaikkapa mökillä muurikkapannulla!

Keskitaso

Valmistusaineet

Suklaaletut:

Täyte:

Päälle:

  • 100 g tummaa suklaata
  • 50 g voita
  • 3 rkl maitoa

Valmistusohje

Ensin valmistetaan letut (kakkua varten tarvitaan 8-10 kpl lettuja):

  1. Siivilöi kaikki kuivat aineet kulhoon, lisää kuivien aineiden sekaan munat ja maito, sekoita hyvin taikinaksi.
  2. Lisää taikinaan kiehuva vesi ja sekoita. (Kiehuva vesi antaa letuille mahtavan rakenteen).
  3. Anna taikinan levätä puoli tuntia.
  4. Paista letut molemmin puolin miedolla lämmöllä kypsiksi.

Täytteen teko ja kakun kokoaminen:

  1. Valuta ananas siivilässä (mehun voit juoda).
  2. Liuota liivatejauhe veteen ja anna turvota 5 minuuttia.
  3. Vatkaa kerma ja tomusokeri löysäksi vaahdoksi.
  4. Sulata liivateseos mikrossa varovasti. Lisää siihen 3 rkl vaahdotettua kermaa ja sekoita.
  5. Lisää liivate-kermaseosta varovasti loppu kerman joukkoon koko ajan vatkaten.

 

  1. Vuoraa halkaisijaltaan 20 cm kakkuvuoka kelmulla.
  2. Ota muutama pieni kulho avuksi ja asettele letut niihin niin, että lettu peittää kulhojen ulkoreunat (valuu rennosti reunoilta yli). Jätä 2 lettua täyttämättä kakun alle ja päälle asetettavaksi.
  3. Laita jokaisen letun sisälle 2-3 rkl kermaa, 2 rkl ananasta ja 3-5 vadelmaa (riippuu vadelmien koosta).
  4. Kääri täytetyt letut nyyteiksi/pussukoiksi.
  5. Laita kakkuvuoan pohjalle 1 lettu ja laita sen päälle 5-6 rkl kermaa.
  6. Asettele nyytit letun päälle vieri viereen tiukasti.
  7. Kaada päälle loput kermasta ja hedelmistä.
  8. Peitä letulla ja työnnä reunat sisään.
  9. Kääri kakku tiiviisti kelmulla ja laita paino päälle (esim. leikkuulauta ja sen päälle pari maitopurkkia).
  10. Jäähdytä yön yli jääkaapissa.

Seuraavana päivänä viimeistele kakku:

  1. Kumoa kakku tarjoiluastialle.
  2. Sulata voi ja suklaa kattilassa.
  3. Lisää maito ja sekoita hyvin.
  4. Kaada suklaa kakun päälle ja levitä suklaata myös reunoihin.
  5. Laita takaisin jääkaappiin hetkeksi.