Suklaalettukakku - kakku ilman uunia
Sokerivaltakunta -blogin kirjoittaja Sanja on tänä vuonna meidän Dole-lähettiläs ja onkin jo meille monta herkkua loihtinut ananasta käyttäen. Tähän pääsiäiseen Sanja kehitteli suklaisen lettukakun, joka valmistuu ilman uunia, vaikkapa mökillä muurikkapannulla!
Keskitaso
Valmistusaineet
Suklaaletut:
- 2 kananmunaa
- 2 rkl sokeria
- 3 dl maitoa
- 180 g Hungry Chef Pizzajauhoja
- 20 g Van Houten kaakaota
- ripaus suolaa
- 2 dl kiehuvaa vettä
- 2 rkl Borges rapsiöljyä
Täyte:
- 15 g liivatejauhetta (tai 10 kpl liivatelehtiä)
- 1 dl kylmää vettä
- 8 dl kuohukermaa
- 100 g tomusokeria
- 2 prk Dole Tropical Gold ananas pikkupalat mehussa
- 400 g tuoreita vadelmia
Päälle:
- 100 g tummaa suklaata
- 50 g voita
- 3 rkl maitoa
Valmistusohje
Ensin valmistetaan letut (kakkua varten tarvitaan 8-10 kpl lettuja):
- Siivilöi kaikki kuivat aineet kulhoon, lisää kuivien aineiden sekaan munat ja maito, sekoita hyvin taikinaksi.
- Lisää taikinaan kiehuva vesi ja sekoita. (Kiehuva vesi antaa letuille mahtavan rakenteen).
- Anna taikinan levätä puoli tuntia.
- Paista letut molemmin puolin miedolla lämmöllä kypsiksi.
Täytteen teko ja kakun kokoaminen:
- Valuta ananas siivilässä (mehun voit juoda).
- Liuota liivatejauhe veteen ja anna turvota 5 minuuttia.
- Vatkaa kerma ja tomusokeri löysäksi vaahdoksi.
- Sulata liivateseos mikrossa varovasti. Lisää siihen 3 rkl vaahdotettua kermaa ja sekoita.
- Lisää liivate-kermaseosta varovasti loppu kerman joukkoon koko ajan vatkaten.
- Vuoraa halkaisijaltaan 20 cm kakkuvuoka kelmulla.
- Ota muutama pieni kulho avuksi ja asettele letut niihin niin, että lettu peittää kulhojen ulkoreunat (valuu rennosti reunoilta yli). Jätä 2 lettua täyttämättä kakun alle ja päälle asetettavaksi.
- Laita jokaisen letun sisälle 2-3 rkl kermaa, 2 rkl ananasta ja 3-5 vadelmaa (riippuu vadelmien koosta).
- Kääri täytetyt letut nyyteiksi/pussukoiksi.
- Laita kakkuvuoan pohjalle 1 lettu ja laita sen päälle 5-6 rkl kermaa.
- Asettele nyytit letun päälle vieri viereen tiukasti.
- Kaada päälle loput kermasta ja hedelmistä.
- Peitä letulla ja työnnä reunat sisään.
- Kääri kakku tiiviisti kelmulla ja laita paino päälle (esim. leikkuulauta ja sen päälle pari maitopurkkia).
- Jäähdytä yön yli jääkaapissa.
Seuraavana päivänä viimeistele kakku:
- Kumoa kakku tarjoiluastialle.
- Sulata voi ja suklaa kattilassa.
- Lisää maito ja sekoita hyvin.
- Kaada suklaa kakun päälle ja levitä suklaata myös reunoihin.
- Laita takaisin jääkaappiin hetkeksi.