
Suklaapullat vuoassa
Ei varmasti voi olla parempaa kuin pullantuoksu. Paitsi ehkä suklaapullantuoksu! Hungry Chefin Sämpyläjauhot soveltuvat erinomaisesti myös pullataikinaan, täytteeseen käytetään tietenkin Van Houtenin kaakaota. Tämän reseptin meille teki Taste of Nikinmäki.
180
min
Keskitaso
6
annosta
Valmistusaineet
Pullataikina:
- 2,5 dl täysmaitoa
- 25 g hiivaa
- 1 dl sokeria
- 0,5 rkl kardemummaa
- 1 tl suolaa
- 7 dl Hungry Chef Sämpyläjauhoja
- 75 g huoneenlämpöistä voita
Täyte:
- 150 g huoneenlämpöistä voita
- n. 1 dl intiaanisokeria
- 1,5 rkl Van Houten kaakaojauhetta
- 0,5 rkl kanelia
Valmistusohje
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita siihen hiiva
- Lisää kardemumma, sokeri ja suola
- Alusta 2/3 jauhoista nesteeseen pikkuhiljaa sekoittaen
- Tämän jälkeen lisää voi kuutioina ja kun voi on sekoittunut lisää joukkoon loput jauhot
- Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi, noin 1 tunti
- Tällä välin sekoita täytteen ainekset käsivatkaimella sekaisin
- Kumoa kohonnut taikina hyvin jauhotetulle pöydälle ja jaa kolmeen osaan
- Kauli taikinasta mahdollisimman ohut levy kuitenkin niin, että voisuklaaseoksen saa levitettyä taikinan rikkoontumatta
- Leikkaa reunat suht suoriksi levitä täyte jättäen 1cm reunoista tyhjäksi
- Tämän jälkeen leikkaa pötköistä sopivan mittaisia paloja uunin kestävään vuokaan
- Täytä vuoka paloilla ja anna taikinan turvota vielä puolisen tuntia
- Paista suklaapullavuokaa 200 asteissa uunissa noin 25 min, kunnes pinta saanut kauniin värin
Nauti suklaapullavuoka jääkahvin, kaakaon tai maidon kera.