
Uuniriisipuuro ja rusinakeittoresepti
Riisipuuron hautuessa uunissa on hyvin aikaa keitellä maukas rusinakeitto. Tämä resepti on suorastaan klassikko!
Keskitaso
Valmistusaineet
Rusinakeitto:
- 1 pkt (250 g) Sun-Maid rusinoita
- 1,5 l vettä
- 1 dl sokeria
- 1 kanelitanko
- 1 vaniljatanko
- 3 rkl perunajauhoja
Uuniriisipuuro:
- 1,5 l punaista maitoa
- 3 dl puuroriisiä
- 2 tl suolaa
- 1 tl kanelia
- 1 rkl voita
Valmistusohje
- Laita ensin riisipuuro uuniin valmistumaan: Mittaa ainekset kahden litran kokoiseen voideltuun uunivuokaan. Kypsennä 175 asteessa 1 tunti 20 minuuttia.
- Sekoita 2-3 kertaa kypsennyksen ensimmäisen tunnin aikana. Anna puuron vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua.
- Puuron ollessa uunissa, valmista rusinakeitto: Laita kattilaan vesi, sokeri, kanelitanko, vaniljatanko ja rusinat.
- Keitä noin 10 minuuttia, kunnes rusinat pyöristyvät.
- Suurusta keitto kylmään vesitilkkaan sekoitetulla perunajauholla. Kaada ohuena nauhana, hitaasti sekoittaen keittoon.
- Kuumenna ja anna keiton pulpahtaa kerran tai pari. Nosta pois levyltä.
- Tarjoile puuro rusinakeiton kanssa ja matkaa lapsuuden jouluihin makumuistoissasi!
Rusinakeitto uppoaa riisipuuroon kuin kuuma veitsi voihin!