Glögi rommirusina-siirapilla

Tuunaa glögisi itse tehdyllä rommirusina-siirapilla. Rusinaglögi tehdään mausteista ja Sunmaid-rusinoista pitkään hauduttamalla. Rusinoista tulee glögiin niin makua kuin makeuttakin. Voit tarjota glögin sellaisenaan tai tuunata sen rusinasiirapilla (jätä silloin makeutus pois).

Helppo 2 annosta

Valmistusaineet

Rusinaglögi:

  • 1 l mustaherukkamehua
  • 6 neilikkaa
  • 2 tl kokonaisia kardemumman siemeniä
  • 2 cm pala tuoretta inkivääriä
  • 1 dl Sun-maid -rusinoita
  • 2 kanelitankoa
  • 2 viipaletta appelsiinia

Rommirusina-siirappi:

  • 1 dl Sun-Maid -rusinoita
  • 4 dl vettä
  • 2 dl sokeria
  • 1-2 rkl rommiaromia

Valmistusohje

Rusinaglögi

  1. Laita kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Vähennä sitten lämpö niin, että glögi ei kiehu mutta pysyy kuumana. Anna hautua kannen alla n.2-2,5h
  2. Siivilöi glögi ja tarjoa appelsiiniviipaleiden ja kanelitankojen kanssa

Rommirusina-siirappi

  1. Laita kattilaan rusinat, vesi ja sokeri
  2. Anna porista noin 15 minuuttia, kunnes siirappi on kullanruskeaa ja määrä haihtunut noin puoleen
  3. Lisää maun mukaan rommiaromia ja tarjoa makeuttamattoman rusinaglögin kanssa