Glögi rommirusina-siirapilla
Tuunaa glögisi itse tehdyllä rommirusina-siirapilla. Rusinaglögi tehdään mausteista ja Sunmaid-rusinoista pitkään hauduttamalla. Rusinoista tulee glögiin niin makua kuin makeuttakin. Voit tarjota glögin sellaisenaan tai tuunata sen rusinasiirapilla (jätä silloin makeutus pois).
Helppo
2
annosta
Valmistusaineet
Rusinaglögi:
- 1 l mustaherukkamehua
- 6 neilikkaa
- 2 tl kokonaisia kardemumman siemeniä
- 2 cm pala tuoretta inkivääriä
- 1 dl Sun-maid -rusinoita
- 2 kanelitankoa
- 2 viipaletta appelsiinia
Rommirusina-siirappi:
- 1 dl Sun-Maid -rusinoita
- 4 dl vettä
- 2 dl sokeria
- 1-2 rkl rommiaromia
Valmistusohje
Rusinaglögi
- Laita kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Vähennä sitten lämpö niin, että glögi ei kiehu mutta pysyy kuumana. Anna hautua kannen alla n.2-2,5h
- Siivilöi glögi ja tarjoa appelsiiniviipaleiden ja kanelitankojen kanssa
Rommirusina-siirappi
- Laita kattilaan rusinat, vesi ja sokeri
- Anna porista noin 15 minuuttia, kunnes siirappi on kullanruskeaa ja määrä haihtunut noin puoleen
- Lisää maun mukaan rommiaromia ja tarjoa makeuttamattoman rusinaglögin kanssa