Jouluinen juustokakku

Herkullinen uuniton juustokakku valmistetaan kuivatuista luumuista ja ripauksesta appelsiininkuorta. Piparkakut tuovat juustokakkuun klassista joulun makua ja on ihana makupari luumun kanssa.  Voit tehdä kakun myös gluteenittomasti käyttämällä gluteenittomia piparkakkuja.

Tämä jouluinen juustokakku kannattaa valmistaa jo edellisenä iltana.

Helppo 12 annosta

Valmistusaineet

Pohja:

  • 200 g piparkakkuja
  • 100 g voita

Täyte:

  • 100 g Sunsweet-luumuja
  • 1,5 dl vettä
  • 2 rkl sokeria
  • 400 g tuorejuustoa
  • 4 dl vispikermaa
  • 6 rkl tomusokeria
  • 2 tl luomuappelsiinin kuorta raastettuna
  • 1 vaniljatangon siemenet

Valmistusohje

  1. Murskaa piparkakut ja sulata voi. Sekoita sula voi keksimurskaan. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 24 cm) pohjalle. Painele keksimuruseos pohjalle.
  2. Laita luumut ja vesi sekä 2 rkl sokeria kattilaan. Keitä kunnes luumut ovat pehmeitä. Muussaa luumuja hieman haarukalla.
  3. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja lisää siihen tuorejuusto, tomusokeri, jäähtynyt luumuseos, appelsiininkuori ja vaniljatangosta raaputetut siemenet. Vatkaa jämäkäksi. Lusikoi pohjan päälle ja anna tekeytyä jääkaapissa yön yli.
  4. Koristele ja tarjoa