
Peltirusinapulla
Perinteinen rusinapulla on saanut uudet täytteet. Rusinat tietenkin löytyy, mutta lisäksi tässä kätevässä peltiversiossa maistuu jogurtti!
Helppo
Valmistusaineet
Pullataikina:
- 5 dl maitoa
- 1 rkl kuivahiivaa
- 1 rkl kardemummaa
- 2 dl ruokosokeria
- 1/2 tl suolaa
- 1 kananmuna
- 13 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
- 100 g voita tai leivontamargariinia
- Voiteluun 1 kananmuna
Täyte :
- 1 rkl hunajaa
- ripaus suolaa
- 1,5 dl turkkilaista jogurttia
- 1,5 dl Sun-Maid rusinoita
Valmistusohje
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Laita maito yleiskoneen kulhoon ja sekoita hiiva joukkoon.
- Lisää joukkoon kardemumma, ruokosokeri, suola ja kananmuna.
- Lisää puolet jauhoista ja alusta taikinaksi.
- Lisää rasva ja loput jauhoista pienissä erissä koko ajan hiljalleen vaivaten.
- Peitä taikina liinalla ja kohota noin 20 minuuttia.
- Kaada taikina voideltuun peltiin ja muotoile hieman käsin.
- Anna kohota jälleen noin 20 minuuttia ja voitele pinta kananmunalla.
- Sekoita hunaja ja suola jogurttiin.
- Painele useita koloja kohonneen taikinan pintaan ja lisää noin teelusikallinen jogurttia sekä saman verran rusinoita kaikkiin koloihin.
- Paista rusinapullaa 175 asteessa noin 25 ̶ 30 minuuttia.
Tarjoile kylmän maidon kanssa!
Pullantuoksua ei voita mikään, paitsi rusinapullan tuoksu!