
Rusina-pähkinäleipä
Mikä voisi olla parempaa kuin vastapaistetun leivän tuoksu? No tietenkin vastapaistetun rusina-pähkinäleivän tuoksu!
Helppo
Valmistusaineet
- 1 dl rusinoita
- 1 dl pähkinöitä
- ½ pkt tuorehiivaa
- 10 dl vehnäjauhoja
- 2 dl kauraleseitä
- 5 dl vettä
- 1 rkl suolaa
- 1 tl sokeria
Valmistusohje
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää jauhot ja vaivaa taikinaa kymmenen minuuttia
- Lisää rusinat, pähkinät ja suola ja jatka vaivaamista vielä kymmenen minuuttia
- Anna taikinan levätä puoli tuntia kulhossa liinan alla
- Kaada taikina jauhotetulle pöydälle. Jaa taikina neljään osaan ja muotoile pyöreiksi palloiksi. Nostele leivät pellille leivinpaperin päälle niin, että niillä on tilaa nousta. Anna leipien nousta leivinliinan alla noin tunnin
- Tee leipiin muutama viilto pintaan ja kostuta leipiä pinnasta vedellä ennen uuniin laittoa
- Paista leipiä 200 asteisessa uunissa 25–30 minuuttia kunnes ne ovat kauniin ruskeita
Sun-Maid - vain viinirypäleitä ja aurinkoa! Ei liene ihme, että Sun-Maid on Suomen suosituin rusina.