Rusina-siemenleipä
Helppo rusina-siemenleipä sopii moneen ruokavalioon, eikä vaadi kohottelua tai vaivaamista. Ainekset vain sekoitetaan ja leipä uuniin. Leipä on todella riittoisa sillä pähkinät ja siemenet tekevät siitä ruokaisan. Joulumausteet ja kookossiirappi (voi korvata tavallisella siirapilla) kruunaavat jouluisen maun. Reseptin on tehnyt Sanna Parantava Ruoka -blogista.
Valmistusaineet
Rusina-siemenleipä:
- 1 dl auringonkukansiemeniä
- 1 dl hasselpähkinöitä/saksanpähkinöitä
- 2 dl kurpitsansiemeniä
- 3,5 dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita
- 1 dl tattarijauhoja
- 1 dl pellavansiemeniä
- 0,5 dl chiansiemeniä
- 0,5 dl finax psylliumia
- 1/2 tl suolaa
- 2 tl piparkakkumaustetta
- 1 tl pomeranssinkuorta
- 2 dl Sun-Maid -rusinoita
- 5 dl lämmintä vettä (ei kiehuvaa)
- 2 rkl oliiviöljyä
- 3 rkl (kookos)siirappia
Valmistusohje
Valmistusohje:
- Lämmitä uuni 180 asteeseen. Levitä auringonkukansiemenet, pähkinät ja kurpitsansiemenet uunipellille leivinpaperille ja paahda uunissa noin 5-7 minuuttia.
- Sekoita sillä aikaa kulhossa kaurahiutaleet, tattarijauhot, pellavansiemenet, chiansiemenet, psyllium, suola, piparkakkumauste, pomeranssinkuori ja rusinat. Lisää seokseen paahdetut siemenet ja sekoita hyvin.
- Lämmitä vesi ja lisää siihen oliiviöljy ja siirappi. Kaada kuivien ainesten joukkoon. Sekoita käsin puristellen, jotta varmasti neste tarttuu kaikkiin aineksiin.
- Leikkaa leipävuokaan leivinpaperista kaistale, joka peittää pohjan ja nousee pitkien sivujen reunojen yli (leipä on helppo nostaa vuoasta leivinpaperin avulla). Ripottele pohjalle siemeniä.
- Painele massa leipävuokaan tiiviiksi ja nosta uuniin noin 30 minuutiksi. Anna jäähtyä hetki ja nosta leipä vuoasta. Tarkista myös, että pohja on kypsä (jos leipä on jäänyt vaaleaksi, voit paistaa leipää ilman vuokaa vielä hetken uunissa). Käännä leipä ympäri, kapea puoli ylöspäin ja tarjoa levitteen kanssa.