Itsetehty jallurusinajäätelö + browniesresepti
Itsetehty jäätelö maistuu aikuisillekin, kun sen maustaa Taste Of Nikinmäen tapaan jallumarinoiduilla rusinoilla! Herkuttele browniesien kanssa tai sellaisenaan!
180
min
Keskitaso
6
annosta
Valmistusaineet
Jallurusinajäätelö:
- 2 prk kondensoitua maitoa
- 5 dl kuohu- tai vispikermaa
- 2 dl Sun-Maid rusinoita
- 1 dl Jaloviinaa
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1/2 tl suolaa
- 40 ml espressoa/vahvaa kahvia
Brownies:
- 200 g tummaa suklaata
- 200 g voita
- 2 dl Hungry Chef Sämpyläjauhoja
- 2 dl intiaanisokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1 dl Van Houten kaakaojauhoa
- 5 kananmunaa
Valmistusohje
- Liota rusinoita Jaloviinassa mielellään yön yli.
- Valuta rusinat siivilässä ja ota Jallu talteen.
- Vatkaa kondensoitu maito kahvin kanssa ilmavaksi seokseksi.
- (Ota rusinoista saadusta jallusta pieni siivu)
- Lisää maito-kahviseokseen sokeri ja suola.
- Vaahdota kerma ilmavaksi ja nostele se maito-kahviseoksen sekaan nuolijalla tasaiseksi.
- Lisää rusinat ja laita pakkaseen.
- Sekoittele jäätelömassaa muutaman kerran muutaman tunnin aikana että rusinat sekoittuvat tasaisesti jäätelöön.
Jäätelön tekeytyessä on hyvää aikaa tehdä browniet:
- Vuoraa 30×20 cm vuoka leivinpaperilla.
- Sulata voi ja jätä jäähtymään.
- Sulata suklaa kulhossa vesihauteen päällä.
- Lisää sokerit jäähtyneen voin sekaan ja vatkaa vaahdoksi.
- Lisää kananmunat yksi kerrallaan koko ajan vatkaten voin joukkoon.
- Lisää sulatettu suklaa vatkaten joukkoon ja sen jälkeen kaakaojauhe ja lopuksi sämpyläjauhot pienissä erissä.
- Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 175 noin 20 min.