Oliivi-vohvelikakku itsetehdyllä majoneesilla
Oliiviöljy on sokerivaltakunta -bloginpitäjä Sanjan sydäntä lähellä. Hän käyttää itsetehdyssä majoneesissaan aina extra-virgin oliiviöljyä. Tätä majoneesia on reilusti herkullisessa, suolaisessa vohvelikakussa. Kannattaa kokeilla!
- kasvisruoka
- Lisukkeet
Valmistusaineet
Vohvelit:
- 3 kananmunaa
- 400 g Hungry Chef Pizzajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 dl maitoa
- 2 dl Borges Extra Mild oliiviöljyä
- 2 tl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1 dl pilkottuja Borges Gourmet Charm oliivisekoitus oliiveja
- 5-6 kpl pilkottuja aurinkokuivattuja tomaatteja
Itsetehty majoneesi:
- 1 kananmuna
- 1 rkl Dijon sinappia
- 1/2 tl suolaa
- 3 dl Borges extra virgin oliiviöljyä
- 1 rkl Borges omenasiiderietikka
Valmistusohje
Valmista ensin vohvelit:
- Sekoita kulhossa kananmunat, öljy ja maito.
- Lisää suola ja sokeri.
- Lisää vehnäjauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe.
- Lisää pilkotut oliivit ja aurinkokuivatut tomaatit taikinaan. Taikinan tulee olla tavallista vohvelitaikinaa paksumpaa.
- Paista vohvelit vohveliraudassa keskilämmöllä. Näin tehdyt vohvelit säilyvät pehmeänä ja maukkaina pitempään kuin tavalliset vohvelit.
Kun vohvelit ovat jäähtymässä, tee täytteeksi tuleva majoneesi:
- Varmista, että kaikki ainekset ovat huoneenlämpöisiä.
- Mittaa kaikki majoneesin ainekset syvään kulhoon.
- Laita sauvasekoitin syvän kulhon pohjaan ja käynnistä.
- Kun kulhon pohjassa seos paksuuntuu, ala nostamaan sauvasekoitinta hitaasti, koko ajan pitämällä sauvasekoitinta päällä. Näin varmistat, että ainekset sekoittuvat hyvin ja majoneesi onnistuu varmasti.
- Jos on pinnalla hieman öljyä, voit valuttaa sen pois tai sekoittaa majoneesin lusikalla.
Sitten kakun kokoamiseen:
Levitä jokaisen vohvelin päälle reilusti majoneesia ja pinoa vohvelit päällekkäin kakuksi. Voit koristella oliivi-vohvelikakun vielä oliiveilla halutessasi.
Vinkki! Mikäli vierastat oliiviöljyn käyttöä itsetehdyssä majoneesissa, voit käyttää sen tilalla Borgesin Rapsiöljyä!