Valmistusaineet
Vohvelit:
-
4 dl
Hungry Chef Sämpyläjauhoa
-
4 dl
täysmaitoa
-
1 dl
kivennäisvettä
-
1 dl
juoksevaa margariinia
-
3
kananmunaa
-
1 tl
leivinjauhetta
-
2rkl
sokeria
-
2 tl
suolaa
Hollandaisekastike:
-
200 g
voita
-
4
kananmunan keltuaista
-
1 rkl
sitruunanmehua
-
2 tl
Dijon sinappia
-
1 tl
valkoviinietikkaa
Lisuke:
-
320-400 g
baby pinaattia
-
3 rkl
pieniä kapriksia
-
2 rkl
silputtua tuoretta oreganoa
-
voita
-
öljyä
-
200 g
kylmäsavulohta
Uppomuna:
-
iso kattila (johon mahtuu 4 mukia)
-
4 kpl
kuumuutta kestävää mukia
-
4
kananmunaa
-
rasvaa mukien voiteluun
Valmistusohje
Valmista ensin vohvelitaikina:
- Laita munat ja maito kulhoon ja vatkaa sekaisin.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne pikkuhiljaa nesteen joukkoon.
- Lisää rasva ja sekoita lopuksi kivennäisvesi joukkoon.
- Anna turvota vähintään 30 min.
Vohvelitaikinan turvotessa valmista hollandaise-kastike
- Sulata voi ja jätä sivuun odottamaan.
- Laita keltuaiset, sinappi ja sitruunanmehu kuumuuden kestävään kulhoon ja laita kulho vesihauteen päälle.
- Vatkaa kulhossa olevat ainekset sekaisin.
- Lisää voisula ohuena norona kokoajan vatkaten joukkoon.
- Lisää lopuksi etikka, maista ja lisää suolaa tarvittaessa.
- Sammuta levy ja jätä kastike odottamaan. Lisää tilkka vettä jos kastike kerkiää liikaa paksuuntua.
Lisuke valmistuu nopeasti paistamalla pannulla pinaatteja, kapriksia ja oreganoa kunnes pinaatit ovat menneet kasaan. Jätä myös odottamaan kokoamista.
Viimeisin vaihe on uppomunan valmistus:
- Ota kattila johon mahtuu 4 mukia.
- Täytä kattila vedellä niin, että sitä yltää suurinpiirtein mukien puoliväliin.
- Voitele mukit rasvalla ja lisää 1 kananmuna per muki.
- Kiehauta vesi kattilassa, laita mukit kiehuvaan veteen kattilaan, laita kansi kiinni.
- Hauduta 4-5 min kunnes kananmunissa on haluamasi kypsyys.
Paista vohvelit vohveliraudalla, kasaa niiden päälle paistettu pinaattilisäke, lisää kylmäsavulohiviipaleet, uppomuna ja viimeistele reilulla määrällä hollandaise-kastiketta. Nauti!