Oliivi-vohvelikakku itsetehdyllä majoneesilla

Oliiviöljy on sokerivaltakunta -bloginpitäjä Sanjan sydäntä lähellä. Hän käyttää itsetehdyssä majoneesissaan aina extra-virgin oliiviöljyä. Tätä majoneesia on reilusti herkullisessa, suolaisessa vohvelikakussa. Kannattaa kokeilla!

60 min Keskitaso 8 annosta

Valmistusaineet

Vohvelit:

Itsetehty majoneesi:

Valmistusohje

Valmista ensin vohvelit:

  1. Sekoita kulhossa kananmunat, öljy ja maito.
  2. Lisää suola ja sokeri.
  3. Lisää vehnäjauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe.
  4. Lisää pilkotut oliivit ja aurinkokuivatut tomaatit taikinaan. Taikinan tulee olla tavallista vohvelitaikinaa paksumpaa.
  5. Paista vohvelit vohveliraudassa keskilämmöllä. Näin tehdyt vohvelit säilyvät pehmeänä ja maukkaina pitempään kuin tavalliset vohvelit.

Kun vohvelit ovat jäähtymässä, tee täytteeksi tuleva majoneesi:

  1. Varmista, että kaikki ainekset ovat huoneenlämpöisiä.
  2. Mittaa kaikki majoneesin ainekset syvään kulhoon.
  3. Laita sauvasekoitin syvän kulhon pohjaan ja käynnistä.
  4. Kun kulhon pohjassa seos paksuuntuu, ala nostamaan sauvasekoitinta hitaasti, koko ajan pitämällä sauvasekoitinta päällä. Näin varmistat, että ainekset sekoittuvat hyvin ja majoneesi onnistuu varmasti.
  5. Jos on pinnalla hieman öljyä, voit valuttaa sen pois tai sekoittaa majoneesin lusikalla.

Sitten kakun kokoamiseen:

Levitä jokaisen vohvelin päälle reilusti majoneesia ja pinoa vohvelit päällekkäin kakuksi. Voit koristella oliivi-vohvelikakun vielä oliiveilla halutessasi.

Vinkki! Mikäli vierastat oliiviöljyn käyttöä itsetehdyssä majoneesissa, voit käyttää sen tilalla Borgesin Rapsiöljyä!