Lohibagel-ohje
Nämä paakelit (tai hienommin sanottuna lohibagelit) meille Hungry Chefin jauhoista ideoi ja leipoi Taste of Nikinmäki. Sopii vähän paremmallekin brunssille (vai onko paakelit sopivampia prunssille ;)) Päätä itse miten näitä kutsut, mutta ovat takuulla herkullisia. Psst. pakko ei ole täyttää kalalla, saa käyttää mielikuvitusta!
Valmistusaineet
Bagel-ohje:
- 7 dl Hungry Chef Sämpyläjauhoja
- 2,5 dl vettä
- 25 g hiivaa
- 3 rkl Borges Extra Mild Oliiviöljyä
- 1 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
Bageleiden keittämiseen:
- 1 iso kattila
- 2 l vettä
- 1-2 rkl suolaa
Täytteet:
- Kylmäsavulohi
- Kirjolohenmätiä
- Katkarapuja
- Kapriksia
- Tillillä maustettua tuorejuustoa
- Punasipulia
- Ituja
Valmistusohje
Valmista bagelit:
- Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen.
- Lisää suola ja sokeri ja jauhot pikku hiljaa sekoittaen.
- Lisää lopuksi öljy ja vaivaa paakelitaikinaa vielä viitisen minuuttia.
- Anna kohota liinan alla noin 1 tunti.
- Kaada kohonnut taikina hyvin jauhotetulle pöydälle ja se kahdeksaan saman kokoisen palaan.
- Pyöritä taikinapaloista pallot ja paina keskelle reikä ja muotoile rinkeliksi.
- Anna kohota liinan alla 15 min
- Keitä vesi ja suola kiehuvaksi ja keitä pari paakelia kerrallaan noin 10-15 sek ja laita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Laita paakelit 225 asteeseen lämmitettyyn uuniin keskitasolle ja paista noin 15min kunnes kauniin kellertäviä.
Halkaise jäähtyneet bagelit, täytä esimerkiksi ohjeen mukaisilla täytteillä ja kiedo hampaat herkullisen lohipaakelin ympärille!