Keskitaso
4 annosta

Martinan suklaa-maapähkinäjäätelökakku

Martinan jäätelökakussa yhdistyy herkullinen kakkupohja sekä maapähkinävoilla maustettu kotitekoinen jäätelö. Mustaherkukat ja puolukat tuovat kakkuun mukavasti raikkautta. Resepti on peräisin Master Chef Suomi Joulujaksoista.

Valmistusaineet

    Jäätelö:
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 kananmunankeltuaista
  • 2 rkl maapähkinävoita
  • maapähkinöitä
  • siirappia
  • mustaherukoita
    Koristelu:
  • 1 dl kuohukermaa vaahdotettuna
  • puolukoita
  • murustettua piparia

Valmistusohje

Kakkupohjan valmistus:

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita ainekset keskenään ja kaada kahteen vuokaan.
  2. Paista 175 asteessa 10 minuuttia. Anna jäähtyä.

Jäätelön valmistus:

  1. Vaahdota kermavaahto omassa kulhossa ja kananmunankeltuaiset ja sokeri omassa.
  2. Lisää kermavaahdon joukkoon kananmunavaahto sekä loput ainekset.
  3. Laita seos jäätelökoneeseen ja valmista jäätelöksi.

Kakun kasaaminen ja koristelu:

  1. Lusikoi jäätelö toisen kakun päälle ja lisää väliin mustaherukoita.
  2. Asettele toinen kakku jäätelökerroksen päälle ja koristele kermavaahdolla, piparimurulla ja puolukoilla.  

 

Jaa resepti
Ilmoita kun tuotetta on taas saatavilla Tuote on tilapäisesti päässyt loppumaan varastostamme. Jättämällä meille sähköpostisi, ilmoitamme teille heti kun tuotetta on jälleen saatavilla.