Koko Suomi Leipoo: Pasteija

Sun-Maid -rusinat ovat mukana Koko Suomi Leipoo -ohjelmassa. Ensimmäisessä joulujaksossa teknisenä tehtävänä oli valmistaa pasteija, jonka täytteenä on mm. rusina.

90 min Keskitaso 12 annosta

Valmistusaineet

Rahkavoitaikina:

  • 250g voi
  • 250g maitorahka
  • n. 260g vehnäjauho
  • 1/2 tl suola
  • 1/2 tl leivinjauhe

Täyte:

  • 1/2 kpl sipuli
  • 1 kpl valkosipulinkynsi
  • pieni pala purjo
  • 100 g valkokaali
  • 100 g porkkana
  • 1 kpl chili
  • 100 g herkkusieni
  • Sun-Maid -rusinoita
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 kpl kananmuna
  • 50g juustoraaste
  • Mausteeksi siirappi, suola, mustapippuri, soijakastike, valkopippurisuolaa

Voiteluun:

  • 1 kpl kananmuna

Valmistusohje

Aloita rahkavoitaikinan teolla

  1. Kuutioi kylmä voi
  2. Sekoita kaikki raaka-aineet sekaisin (voi saa jäädä paakuiksi)
  3. Kaulitse taikina 3 x 3 eli kaulitset taikinan noin 1 cm:n paksuiseksi ja käännät kolmeen osaan
  4. Toista tämä vielä kaksi kertaa
  5. Suojaa taikina hyvin ja laita kylmään

Valmista sitten täyte

  1. Pilko sipulit ja kasvikset
  2. Kuullota öljyssä pannulla
  3. Lisää rusinat ja mausteet
  4. Keitä hetken ajan, että kasvikset kypsyvät. Jäähdytä
  5. Lisää kananmuna ja juustoraaste. Sekoita tasaiseksi
  6. Jäähdytä massa

Pasteijan valmistus

  1. Kaulitse taikina ja jaa se 12 yhtä suureen osaan (n. 10 x 10 cm)
  2. Laita täyte keskelle
  3. Sivele reunoille kananmunaa ja taita reunat päällekkäin
  4. Käännä ympäri niin, että taitospuoli jää alaspäin
  5. Tee terävällä veitsellä pintaan neljä viiltoa
  6. Voitele kananmunalla
  7. Paista 225 asteessa noin 15 – 20 minuuttia