
Koko Suomi Leipoo: Pasteija
Sun-Maid -rusinat ovat mukana Koko Suomi Leipoo -ohjelmassa. Ensimmäisessä joulujaksossa teknisenä tehtävänä oli valmistaa pasteija, jonka täytteenä on mm. rusina.
90
min
Keskitaso
12
annosta
Valmistusaineet
Rahkavoitaikina:
- 250g voi
- 250g maitorahka
- n. 260g vehnäjauho
- 1/2 tl suola
- 1/2 tl leivinjauhe
Täyte:
- 1/2 kpl sipuli
- 1 kpl valkosipulinkynsi
- pieni pala purjo
- 100 g valkokaali
- 100 g porkkana
- 1 kpl chili
- 100 g herkkusieni
- Sun-Maid -rusinoita
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 kpl kananmuna
- 50g juustoraaste
- Mausteeksi siirappi, suola, mustapippuri, soijakastike, valkopippurisuolaa
Voiteluun:
- 1 kpl kananmuna
Valmistusohje
Aloita rahkavoitaikinan teolla
- Kuutioi kylmä voi
- Sekoita kaikki raaka-aineet sekaisin (voi saa jäädä paakuiksi)
- Kaulitse taikina 3 x 3 eli kaulitset taikinan noin 1 cm:n paksuiseksi ja käännät kolmeen osaan
- Toista tämä vielä kaksi kertaa
- Suojaa taikina hyvin ja laita kylmään
Valmista sitten täyte
- Pilko sipulit ja kasvikset
- Kuullota öljyssä pannulla
- Lisää rusinat ja mausteet
- Keitä hetken ajan, että kasvikset kypsyvät. Jäähdytä
- Lisää kananmuna ja juustoraaste. Sekoita tasaiseksi
- Jäähdytä massa
Pasteijan valmistus
- Kaulitse taikina ja jaa se 12 yhtä suureen osaan (n. 10 x 10 cm)
- Laita täyte keskelle
- Sivele reunoille kananmunaa ja taita reunat päällekkäin
- Käännä ympäri niin, että taitospuoli jää alaspäin
- Tee terävällä veitsellä pintaan neljä viiltoa
- Voitele kananmunalla
- Paista 225 asteessa noin 15 – 20 minuuttia