Täytetyt kanapatongit italialaiseen tyyliin
Ihanaakin ihanampi Peggy on tätä nykyä karavaanari, eli kaikkien kaveri! Näillä italialaiseen tyyliin täytetyillä kanapatongeilla varmasti löytyy vielä lisää kavereita. Ihastuttavat kanapatongit saavat makua mm. mausteisesta kanasta, salamista, mozzarellasta ja tuoreesta basilikasta. Pakkaa kanapatongit vaikkapa koriin, lähde piknikille ja fiilistele kesän parasta aikaa.
Helppo
4
annosta
Valmistusaineet
Rapeat patongit 2 kpl:
- 25 g tuorehiivaa
- 2,5 dl kädenlämpöistä vettä
- 1 tl suolaa
- 2 rkl Borges Classic oliiviöljyä
- n. 7 dl Hungry Chef Briossijauhoja
Kanapatongit italialaiseen tyyliin:
- 1 patonki
- 4 rkl aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa
- 160 g Lagomin kanafilettä tomaattikastikkeessa
- 1 rkl tuoretta, hienonnettua basilikaa
- 1/4 tl pippurisekoitusta
- 2 kpl BiFi -salamipötkö (Hot tai Original oman maun mukaan)
- 120 g mozzarellaa
- 100 g kirsikkatomaatteja
- koristeeksi tuoreita basilikan lehtiä
Valmistusohje
Mikäli haluat tehdä patongit itse, aloita niistä (jos käytät valmiita patonkeja, hyppää suoraan patonkien täyttämiseen.)
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
- Sekoita joukkoon suola, öljy ja jauhot.
- Vaivaa taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja sileää.
- Kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
- Jaa taikina kahteen osaan, muotoile patongeiksi ja nosta uunipellille.
- Leikkaa veitsellä kevyesti taikinan pintaan muutama vinoviilto.
- Kohota liinan alla toiset 30 minuuttia.
- Voitele patongit vedellä ja ripottele jauhoja kevyesti patongin pinnalle.
- Paista uunin keskitasolla 250° asteessa noin 10 minuuttia, kunnes patongit saavat väriä.
- Jäähdytä ritilällä ilman liinaa, näin patonki pysyy rapeana.
Täytä patongit:
- Sekoita kanafileet, hienonnettu basilika ja pippurisekoitus keskenään.
- Viipaloi BiFi salami ja mozzarella reiluiksi siivuiksi.
- Leikkaa tomaatit neljään osaan.
- Halkaise patonki ja levitä tuorejuustoa molemmin puolin.
- Lisää patonkien väliin kanaseos, salami, mozzarella ja tomaatit.
- Koristele basilikan lehdillä ja nauti.