Nyhtökanaburger aasialaisittain
Aasialaisittain maustettu pulled chicken burger, eli nyhtökanaburger on täydellinen yhdistelmä mausteista kanaa, kirpeää coleslaw-salaattia ja paahteista majoneesia. Mehevän hampurilaisen kruunaa rapeaksi paistetut sipulirenkaat.
20
min
Helppo
2
annosta
Valmistusaineet
Punakaalicoleslaw:
- 200 g punakaalia
- ½ pieni punainen chili
- ½ limen mehu
- 1 rkl riisiviinietikkaa
- 1 tl sokeria
- suola
Paahdettu seesaminsiemenmajoneesi:
- 1 rkl seesaminsiemeniä
- 1 dl majoneesia
- 1 tl limenmehua
- 1 tl sinappia
- suolaa
- mustapippuria
Friteeratut sipulirenkaat:
- 1 keltasipuli
- 1 rkl vehnäjauhoa
- chilijauhetta
- suolaa
- 1 kananmuna valkuainen
- 1 dl pankojauhoa
- 1 dl rypsiöljyä
Nyhtökana:
- 2 prk Lagom kanafile öljyssä
- ½ pieni punainen chili
- 1 rkl soijaa
- ½ limen kuori ja mehu
- muutama oksa tuoretta korianteria
- suolaa
Lisäksi:
- 2 hampurilaissämpylää
- salaatinlehtiä
Valmistusohje
Tee ensin coleslaw.
- Siivuta punakaali ohuiksi siivuiksi ja hienonna chili.
- Sekoita keskenään chili, limen mehu, riisiviinietikka, sokeri sekä suola ja lisää punakaalisiivujen joukkoon.
- Jätä maustumaan jääkaappiin.
Tee seesaminsiemenmajoneesi.
- Paahda seesaminsiemenet kuumalla pannulla.
- Sekoita keskenään majoneesi, limen mehu, sinappi, suola, mustapippuri ja jäähtyneet paahdetut seesaminsiemenet.
- Laita maustumaan jääkaappiin.
Valmista sipulirenkaat.
- Kuori sipuli ja leikkaa ohuiksi renkaiksi.
- Mausta vehnäjauhot ripauksella chilijauhetta ja suolaa.
- Pyöritä sipulirenkaat ensin vehnäjauhoissa, tämän jälkeen valkuaisessa ja lopuksi pankojauhoissa.
- Paista sipulirenkaat rapeaksi pannulla reilussa öljyssä noin minuutin molemmin puolin.
Tee nyhtökanatäyte.
- Valuta kanafileiden purkin öljystä osa pannuun ja lisää hienonnettu chili.
- Riko kanafileiden rakenne rikki ja lisää ne chiliöljyn joukkoon.
- Mausta soijalla, limen mehulla ja kuorella, hienonnetulla korianterilla ja suolalla.
Lopuksi rakenna nyhtökanaburger annokset.
- Paahda hampurilaissämpylät kuumalla pannulla.
- Kokoa nyhtökanaburger lisäämällä pohjan päälle coleslaw, salaatti, maustetut lämpimät kanafileepalat, paahdettu seesam-majoneesi ja sipulirenkaat. Lisää kanteen hieman majoneesia ja nosta sipulirenkaiden päälle.