Grillattua persikkaa
Grillattuja persikoita, paahdettuja pähkinöitä & lämmintä vaniljakastiketta by Teemu Laurell
Helppo
Valmistusaineet
Grillatut persikat:
- 4-6 kpl persikoita
- 4 dl vettä
- 3 dl sokeria
- 3-4 rkl extra mild oliiviöljyä
Paahdetut pähkinät:
- 1 dl kokonaisia manteleita
- 1 dl kokonaisia cashewpähkinöitä
- 2 rkl extra mild oliiviöljyä
Vaniljakastike:
- 2,5 dl kuohukermaa
- 2,5 dl täysmaitoa
- 1 kpl halkaistu vanilijatanko
- 1 1/2 dl sokeria
- 5 keltuaista
Valmistusohje
Grillatut persikat
- Laita sokeri ja vesi kattilaan ja kiehauta niin, että sokeri ja vesi sekoittuvat.
- Halkaise persikat ja poista persikoista kivi. Leikkaa vielä muutamaan osaan ja kaada hieman jäähtynyt sokeriliemi persikoiden päälle ja anna maustua vähintään tunti.
- Nosta persikat pois liemestä ja pyörittele kevyesti oliiviöljyssä ennen grillaamista.
- Grillaa persikat grillissä tai grillipannussa miedolla lämmöllä niin, että ne saavat kauniin värin ja hieman pehmentyvät.
- Tarjoile paahdettujen pähkinöiden sekä vanilijakastikkeen kanssa.
Paahdetut pähkinät
- Laita pähkinät pannulle oliiviöljyn kanssa ja paahda, kunnes saat kauniin kullanruskean pinnan. Nosta hetkeksi sivuun ja anna jäähtyä.
- Murskaa kevyesti ennen tarjoilua.
Vaniljakastike
- Laita kulhoon kerma, maito, sokeri, keltuaiset sekä halkaistu vanilijatanko.
- Laita kulho kattilan päälle, jossa on noin puoleen väliin asti vettä ja saat vesihauteen.
- Aloita massan kypsentäminen koko ajan vispilällä sekoittaen. Kun seos alkaa vaalentua ja saostua, kastike on valmis. Voit käyttää apunasi myös digitaalista lämpömittaria. Valmiin vaniljakastikkeen lämpötila on 82 astetta, jolloin kanamuna on kypsää.
- Tarjoile grillattujen persikoiden sekä paahdettujen pähkinöiden kanssa.
Borges-oliiviöljyt antavat ruoalle aitoja aromeja ja mehevyyttä, sekä vähän espanjalaista tunnelmaa.