Currykana
Maukkaan tulista, itämaisia makuyhdistelmiä, raikkaan värikästä ja silti sopivan arkista perusruokaa. Tässä currykana-reseptissä ihanaa makeutta vastapainoksi tulisuudelle tuo Sun-Maidin rusinat.
Helppo
Valmistusaineet
- 400 g broilerin suikaleita
- 2 porkkanaa
- ½-1 dl rusinoita
- 1 sipuli
- 1 kesäkurpitsa
- 1 valkosipulin kynsi
- ½ tuore chili
- 2 rkl ranskankermaa
- 1 rkl curryjauhetta
- 2 rkl voita tai öljyä
- ½ dl vehnäjauhoja
- 4 dl kasvislientä
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
- Laita voi ja curry hetkeksi hautumaan miedolle lämmölle paksupohjaiseen kasariin
- Lisää hienonnettu chili, valkosipuli, sipuli sekä rusinat ja nosta hiukan lämpöä
- Freesaa aineksia hetken aikaa ja nosta lämpö maksimiin. Lisää broilerisuikaleet ja pieneksi kuutioitu porkkana. Paista kunnes broileri on kypsää
- Lisää kuutioitu kesäkurpitsa ja siivilöi jauhot sekaan. Sekoita jauhot tasaisesti aineksien joukkoon ja lisää kasvisliemi koko ajan sekoittaen
- Anna currykanakastikkeen kiehua kymmenisen minuuttia ja lisää ranskankerma, suola sekä pippuri ja keitä vielä hetki
Tarjoile currykana basmatiriisin kanssa.
Sun-Maid - vain viinirypäleitä ja aurinkoa! Ei liene ihme, että Sun-Maid on Suomen suosituin rusina.