
Punainen thai-kanacurry
Täyteläinen thai-kanacurry valmistuu nopeasti Lagomin kanafileistä ja currytahnasta. Nauti kanacurry mintulla maustetun riisin kera ja viimeistele annos paahdetuilla cashewpähkinöillä. Koska arkiruoassakin saa olla makua!
30
min
Helppo
4
annosta
Valmistusaineet
Punainen thai-kanacurry:
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 kpl valkosipulinkynsi
- 50 g punaista currytahnaa
- 1 tlk (4dl) kookosmaitoa
- 1 sitruunaruoho
- 1 tl tuoretta inkivääriraastetta
- 2 kpl limen mehu
- ripaus suolaa
- 1 rkl maissitärkkelystä
- tuoretta korianteria
- 100 g paksoita
Lisukeriisi:
- 8 dl vettä
- 2 tl suolaa
- 4 dl jasminriisiä
- 1 dl hienonnettua minttua
- 2 dl cashewpähkinää
Valmistusohje
- Kuumenna öljy kattilassa ja lisää hienonnettu valkosipulinkynsi ja currytahna.
- Kuullota hetki.
- Lisää kookosmaito, halkaistu sitruunaruoho, inkivääriraaste ja limen mehu.
- Mausta ripauksella suolaa ja hauduta hetki.
- Poista sitruunaruoho, sekoita maissitärkkelys tilkkaan vettä ja suurusta kastike.
- Lisää hienonnettu tuore korianteri ja pieneksi pilkottu paksoi sekä murennetut kanafilepalat.
- Hauduta kanacurrya hetki, kunnes kanapalat ovat lämmenneet.
Valmista samaan aikaan lisukeriisi
- Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä kypsäksi, valuta ylimääräinen neste pois ja lisää hienonnettu minttu.
- Paahda cashewpähkinät kuumalla pannulla ja viimeistele kanacurry niillä.