Kanafalafelit ja kurkkutahinijogurtti
Parhaat falafelit valmistuvat kuivatuista kikherneistä, mutta kiireinen voi valmistaa nämä kanafalafelit myös käyttövalmiista kikherneistä. Täyttävät kanafalafelit maistuvat raikkaan kurkkutahinijogurtin kanssa.
60
min
Helppo
4
annosta
Valmistusaineet
Kanafalafelit:
- 200 g kuivattuja kikherneitä
- 2 prk Lagom Kanafile auringonkukkaöljyssä
- 1 salottisipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ pnt korianteria
- 1 sitruunan mehu
- 2 rkl tahinia
- 2 tl suolaa
- 2 tl juustokuminaa
- 2 tl korianterijauhetta
- ½ tl cayennepippuria
- 1 tl mustapippurirouhetta
Lisäksi:
- 2 dl paahdettuja seesaminsiemeniä
- rypsiöljyä paistamiseen
Kurkkutahinijogurtti:
- ½ kurkku
- 2 dl turkkilaista jogurttia
- 1 rkl sitruunan mehua
- 2 rkl tahinia
- ½ tl suolaa
- ripaus mustapippuria
Valmistusohje
- Huuhtele kikherneet ja laita ne likoamaan runsaaseen veteen yön yli.
- Huuhtele ja valuta kikherneet huolellisesti.
- Valuta kanafileistä öljy.
- Hienonna sipuli ja valkosipuli ja laita kaikki kanafalafelpyöryköiden aineet tehosekoittimen kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
- Muotoile pyöryköiksi ja pyöritä paahdetuissa seesaminsiemenissä.
- Paista kanafalafelit rapeaksi rypsiöljyssä.
Valmista kastike:
- Murskaa kurkku tehosekoittimessa tai pilko pieneksi veitsellä. Valuta ylimääräinen neste pois.
- Sekoita kaikki kurkkutahinijogurtin aineet keskenään
Nauti kanafalafelit dipaten niitä kurkkutahinijogurttiin!