60 min
Helppo
4 annosta

Kanafalafelit ja kurkkutahinijogurtti

Parhaat falafelit valmistuvat kuivatuista kikherneistä, mutta kiireinen voi valmistaa nämä kanafalafelit myös käyttövalmiista kikherneistä. Täyttävät kanafalafelit maistuvat raikkaan kurkkutahinijogurtin kanssa.

Valmistusaineet

    Kanafalafelit:
  • 200 g kuivattuja kikherneitä
  • 2 prk Lagom Kanafile auringonkukkaöljyssä
  • 1 salottisipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ pnt korianteria
  • 1 sitruunan mehu
  • 2 rkl tahinia
  • 2 tl suolaa
  • 2 tl juustokuminaa
  • 2 tl korianterijauhetta
  • ½ tl cayennepippuria
  • 1 tl mustapippurirouhetta
    Lisäksi:
  • 2 dl paahdettuja seesaminsiemeniä
  • rypsiöljyä paistamiseen
    Kurkkutahinijogurtti:
  • ½ kurkku
  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • 1 rkl sitruunan mehua
  • 2 rkl tahinia
  • ½ tl suolaa
  • ripaus mustapippuria

Valmistusohje

  1. Huuhtele kikherneet ja laita ne likoamaan runsaaseen veteen yön yli.
  2. Huuhtele ja valuta kikherneet huolellisesti.
  3. Valuta kanafileistä öljy.
  4. Hienonna sipuli ja valkosipuli ja laita kaikki kanafalafelpyöryköiden aineet tehosekoittimen kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
  5. Muotoile pyöryköiksi ja pyöritä paahdetuissa seesaminsiemenissä.
  6. Paista kanafalafelit rapeaksi rypsiöljyssä.

Valmista kastike:

  1. Murskaa kurkku tehosekoittimessa tai pilko pieneksi veitsellä. Valuta ylimääräinen neste pois.
  2. Sekoita kaikki kurkkutahinijogurtin aineet keskenään

Nauti kanafalafelit dipaten niitä kurkkutahinijogurttiin!

Jaa resepti
Ilmoita kun tuotetta on taas saatavilla Tuote on tilapäisesti päässyt loppumaan varastostamme. Jättämällä meille sähköpostisi, ilmoitamme teille heti kun tuotetta on jälleen saatavilla.