Kaikki alkaa täydellisestä taikinasta ja pizzapohjasta
Saat parhaan lopputuloksen, kun näet itse tehdyn pizzan valmistuksen eteen hiukan vaivaa. Onnistunut grillipizza vaatii huolellisesti valmistetun pizzataikinan. Parhaimpaan tulokseen pääset, kun kylmäkohotat 00-jauhoista valmistetun pizzataikinan yön yli.
Täydellisessä maailmassa kaikki menee suunnitellusti ja tällöin on idea, aikaa ja tarvikkeet pizzapohjaan. Jos näin hyvin on päässyt käymään, kurkkaa alta resepti maailman parhaaseen pizzapohjaan. Aina kaikki ei kuitenkaan mene kuten Strömsössä ja silloin saa hieman oikaista! Pizzapohjan lisäksi tärkeässä roolissa pizzassa on myös pizzakastike.
Pizzapohja grilliin nopeammin
Aina ei ole aikaa kohottaa pizzataikinaa yön yli, mutta ei hätää! Kun raaka-aine on huippulaatua, saa sillä hieman pienemmälläkin vaivalla erinomaisen lopputuloksen aikaiseksi. Välillä pizzaa tekee mieli JUURI NYT, tai ainakin seuraavan tunnin sisään. Silloin on sallittua oikaista ja kohottaa taikina suoraan. Puolisen tuntia on useimmiten sopiva kohotusaika ja riittävästi täytteiden valmisteluun – sekä grillin kuumentamiseen!
Tutustu nopeasti valmistuvaan grillipizzaohjeeseen: Grillipizza 00-jauhoista.
Pizzan paistaminen grillissä – näin se käy!
Tuntuuko ajatus pizzan paistamisesta grillissä hankalalta? Seuraa meidän ohjeitamme ja valjasta grillisi potentiaali aitona pizzauunina!
Kun valmistat pizzan grillissä, suosittelemme hankkimaan avuksi pizzakiven. Pizzakiveä voi hyödyntää myös tavallisessa uunissa pizzaa paistaessa.
Näin grillaat pizzan:
- Valmistele sopivan kokoisia pohjia.
- Lisää täytteitä – muista, ettet lisää täytettä liikaa. Inspiroidu parhaista pizzatäytteistä!
- Kun pizzakivi on kuumentunut ja grillin lämpötila on sopiva, lisää pizza pizzalapion avulla pizzakiven päälle. Jauhotettu pöytä helpottaa pizzan irrottamista.
- Sulje grillin kansi. Grillaa pizzaa noin kymmenen minuutin ajan, kunnes pizzan reunat ovat saaneet kullanruskean värin. Vältä grillin turhaa avaamista.
Pizzakiven käyttö – pizzakivi grilliin
Miten käyttää pizzakiveä grillissä? Pizzakiven käyttö on helppoa, mutta kuumaksi lämpenevän pizzakiven kanssa kannattaa varoa polttamasta sormiaan.
Aseta pizzakivi kylmään grilliin ja lämmitä grilli noin 300 asteeseen. Onnistut pizzan paistossa parhaiten, kun asetat pizzan kypsymään kunnolla kuumentuneen pizzakiven päälle. Koska kivi varaa lämpöä itseensä hiukan hitaammin, odottele muutama minuutti sen jälkeen, kun grilli on saavuttanut toivotun lämpötilan. Muista käyttää patakintaita sillä pizzakivi on todella kuuma. Ota avuksi myös pizzalapio.
Pizzaa grillatessa kannattaa välttää grillin kannen turhaa avaamista. Mitä korkeampana grillin lämpötila pysyy, sitä paremmin pizza paistuu. Kun pizzanpaistaja avaa grillin kannen, laskee paistolämpötila välittömästi.
Pizza kaasugrillissä
Pizzan grillaaminen kaasugrillissä onnistuu leikiten. Kaasugrilli kuumentaa pizzakiven ja grillin nopeasti.
Pizza hiiligrillissä
Löytyykö kotoasi hiiligrilli? Pizzan voit paistaa myös hiiligrillissä.
Jos valmistat pizzan hiiligrillissä, panosta laadukkaisiin hiiliin, jotka mahdollistavat riittävän lämmöntuotannon. Pizzan paistaminen hiiligrillissä onnistuu yhtä hyvin kuin kaasugrillissä.
Pizza grillissä ilman pizzakiveä
Eikö sinulla ole käytössäsi pizzakiveä? Ei hätää! Pizzan paistaminen grillissä onnistuu myös foliota apuna käyttäen.
Pizza grillissä folion avulla:
- Taittele alumiinifolio muutaman kerran.
- Öljyä folio, jotta pizza ei jää siihen kiinni.
- Aseta pizza grilliin asetetun folion päälle pizzalapiota apuna käyttäen.
Folio ei varaa itseensä lämpöä kuten pizzakivi, joten voit kokeilla paistaa pizzapohjaa folion päällä molemmin puolin muutaman minuutin ajan ennen täytteiden lisäämistä.
Grillibileissä maistuvat pikkupizzat
Grillibileiden vetonaula on grillissä paistetut pikkupizzat. Isojen pizzamäärien paistaminen kerralla grillissä ei onnistu, joten nälkäiselle juhlaväelle kannattaa olla myös muuta tarjottavaa.
Kun yksi vastaa pizzan paistamisesta ja toinen kyselee juhlijoiden täytemieltymyksiä valmistaen pizzat grillivalmiiksi, onnistuu pizzojen paistaminen nopeammin. Parhaimmillaan pizza on grillistä ulos tullessaan, pienen jäähtymisen jälkeen.
Aina grilli ei kuitenkaan ole käytettävissä ja tällöin valmistat pizzan helpoiten uunissa
Mukavia hetkiä pizzan grillaamisen parissa!