Mikä 'Nduja?

Aina ajoittain ruokarintamalle syttyy uusia tähtiä. Uskallamme väittää, että 'nduja on yksi tällaisista ilmiöistä, joka on tullut jäädäkseen! Onhan tämä salamitahna päätynyt jo moneen monituiseen reseptiin, aina Helsingin Sanomien ruoka -liitettä myöten! Mutta mitä tämä Italian lahja oikeastaan on ja mitä sillä voi tehdä?
Hungry Chef 'Nduja salamitahna fiiliskuva 1

Mitä 'Nduja on?

Trendikäs, maistuva ja sopivan kipakka salamitahna. Mutta mihin tätä tahnaa käytetään, mistä se tulee, miten se lausutaan ja kaikki muu tarpeellinen tästä artikkelista!

'Nduja on alunperin Calabriasta, Etelä-Italiasta peräisin oleva tahna, joka tehdään rasvaisesta possunlihasta sekä chilistä. Jokaisella etelä-italialaisella perheellä on varmastikin oma, salainen reseptinsä, mutta Hungry Chef etsi ja valitsi niistä tietenkin parhaimman!

Kuten kaikki 'ndujat, myös Chefin versio on käyttövalmista sellaisenaan, mutta parhaiten aromit tulevat esiin lämmitettäessä. Suosittelemmekin Hungry Chefin 'Ndujaa erityisesti pizzan täytteeksi ja erilaisiin pastoihin ja pataruokiin käytettäväksi!

Viisi kysymystä ja vastausta ’ndujasta

1.  Mitä ’nduja tarkalleen ottaen sisältää?

Hungry Chefin ’Ndujan tarkka ainesosaluettelo löytyy tästä linkistä mutta pääraaka-aineina tässä Etelä-Italian herkussa on aina rasvainen possunliha ja -rasva sekä chili

2. Mistä ’ndujaa voi ostaa?

Hungry Chefin ’Nduja löytyy ainakin suurimmista ruokakaupoista, yleensä säilykehyllystä tai maustekastikkeiden lähistöltä.

3. Miten ’ndujaa käytetään?

’Ndujaa voi levittää sellaisenaan vaikka leivän päälle, eli sitä ei tarvitse kuumentaa ennen käyttöä. Parhaimmillaan ’nduja on pizzan täytteenä, pastan mausteena ja pataruokien ryydittäjänä. Reseptejä on mielinmäärin, vaikkapa alussa linkkaamamme Helsingin Sanomien pastavuoka ja myöhemmin tähän juttuun linkkaamme lisää reseptejä!

4. Miten ’nduja lausutaan?

Tämä on varmasti mielipiteitä jakava kysymys. Youtubesta löytyy ohjeita englanninkieliseen lausumiseen (esimerkiksi tässä videossa) mutta suomalaisittain voisimme ohjeistaa lausumaan tämän aivan härmäläisittäin. ’Änduuja’ varmaankin kertoo, mistä puhutaan. (Satu Koivisto myös blogissaan kertoo enemmän ’ndujasta ja lausumisesta, kurkkaa ihmeessä myös sinne suuntaan!)

5. Miltä ’nduja maistuu?

Tämä riippuu niin kovasti maisteltavasta ’ndujasta, että tarkkaa vastausta on vaikea antaa. Päämausteen ollessa kuitenkin chili, on tulisuus aina jonkinlaisessa osassa tätä salamitahnaa. Porsaan rasvaisuus pyöristää tätä tulisuutta melko sopivasti jotta vedet silmissä ei tarvitse tätä tahnaa syödä.

Ilmoita kun tuotetta on taas saatavilla Tuote on tilapäisesti päässyt loppumaan varastostamme. Jättämällä meille sähköpostisi, ilmoitamme teille heti kun tuotetta on jälleen saatavilla.