Viisi kysymystä ja vastausta ’ndujasta
1. Mitä ’nduja tarkalleen ottaen sisältää?
Hungry Chefin ’Ndujan tarkka ainesosaluettelo löytyy tästä linkistä mutta pääraaka-aineina tässä Etelä-Italian herkussa on aina rasvainen possunliha ja -rasva sekä chili
2. Mistä ’ndujaa voi ostaa?
Hungry Chefin ’Nduja löytyy ainakin suurimmista ruokakaupoista, yleensä säilykehyllystä tai maustekastikkeiden lähistöltä.
3. Miten ’ndujaa käytetään?
’Ndujaa voi levittää sellaisenaan vaikka leivän päälle, eli sitä ei tarvitse kuumentaa ennen käyttöä. Parhaimmillaan ’nduja on pizzan täytteenä, pastan mausteena ja pataruokien ryydittäjänä. Reseptejä on mielinmäärin, vaikkapa alussa linkkaamamme Helsingin Sanomien pastavuoka ja myöhemmin tähän juttuun linkkaamme lisää reseptejä!
4. Miten ’nduja lausutaan?
Tämä on varmasti mielipiteitä jakava kysymys. Youtubesta löytyy ohjeita englanninkieliseen lausumiseen (esimerkiksi tässä videossa) mutta suomalaisittain voisimme ohjeistaa lausumaan tämän aivan härmäläisittäin. ’Änduuja’ varmaankin kertoo, mistä puhutaan. (Satu Koivisto myös blogissaan kertoo enemmän ’ndujasta ja lausumisesta, kurkkaa ihmeessä myös sinne suuntaan!)
5. Miltä ’nduja maistuu?
Tämä riippuu niin kovasti maisteltavasta ’ndujasta, että tarkkaa vastausta on vaikea antaa. Päämausteen ollessa kuitenkin chili, on tulisuus aina jonkinlaisessa osassa tätä salamitahnaa. Porsaan rasvaisuus pyöristää tätä tulisuutta melko sopivasti jotta vedet silmissä ei tarvitse tätä tahnaa syödä.