Hummus ja feta-paprika-dippi
Helpot & herkulliset dipit by Teemu Laurell
Helppo
Valmistusaineet
Paprika-feta-cashew -dippi:
- 200 g fetajuustoa
- 2-3kpl punaista paprikaa
- 100 g cashewpähkinää
- 1/2 sitruunan mehu
- 4 rkl oliiviöljyä
- suolaa
- pippuria
Hummus:
- 400 g kikherneitä
- 1 sitruunan mehu
- 3 rkl tahinia (seesamtahnaa)
- 1 murskattu valkosipulinkynsi
- 6 rkl oliiviöljyä
- suolaa
- pippuria
- 1 tl paprikajauhetta
Valmistusohje
Paprika-feta-cashew -dippi
- Leikkaa paprikat ja poista siemenkodat. Laita paprikat uunipellille ja laita päälle oliiviöljyä.
- Paahda uunissa 180 asteessa noin 15-20 minuuttia tai kunnes saavat hieman väriä pintaa ja kypsyvät.
- Kuori uunin jälkeen kevyesti paprikan pinta pois ja laita kulhoon.
- Tämän jälkeen laita oliiviöljyä pannulle ja paahda pähkinöitä, kunnes saavat kauniin kullanruskean värin ja lisää paprikoiden joukkoon.
- Lisää joukkoon myös feta ja mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.
- Aja sauvasekoittimella hienoksi tahnaksi. Voit tarvittaessa ohentaa vedellä, jos tahna on liian paksua.
- Pirskottele pinnalle reilusti öliiviöljyä ja tarjoile paahdetun pitaleivän kera.
Hummus
- Valuta kikherneistä liemi ja laita valutetut kikherneet kulhoon. Ota kikherneistä liemi talteen.
- Lisää kulhoon muut aineet ja sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella. Ohenna tarvittaessa kikherneiden liemellä ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarkista maku.
- Laita hummus tarjoilukulhoon, päälle reilusti oliiviöljyä ja hieman paprikajauhetta tomutettuna.
- Tarjoile paahdetun pitaleivän tai välimerellisten ruokien lisukkeena.
Borges -oliiviöljyissä käytetyt oliivit kypsyvät Espanjan satoja vuosia vanhoissa oliivilehdoissa. Oli salaatti tai ruoka mikä tahansa, Borgesilla on siihen sopiva vaihtoehto.