vegaaninen suklaa-kinuski-banaanikakku Van Houten
90 min
Keskitaso
10 annosta

Vegaaninen kakku suklaa-banaani-kinuskitäytteellä

Tässä on vegaaninen kakku joka vie kielen ja tajun mennessään.

Vaarallisinta on se, että kakku on erittäin helppo valmistaa. Vaikka se on vegaaninen, ovat raaka-aineet tuttuja ja kakku maistuu takuulla ihan kaikille.

Kookoskermasta valmistettu kinuski  ja banaani ovat ”match made in heaven” ja  popparit tuovat rapeutta ja suolaisuutta vegaanisen kakun kokonaisuuteen, joka kuorrutetaan helpolla buttercream-kuorrutteella.

vegaaninen

Valmistusaineet

    Pohja:
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl mantelijauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl Van Houten kaakaojauhetta
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 1 tl soodaa
  • 1 hyppysellinen suolaa
  • 5 dl mantelijuomaa
  • 1,5 dl rypsiöljyä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
    Kinuski:
  • 2 dl kookoskermaa
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 hyppysellistä suolaa
    Kuorrute/täyte:
  • 400 g maidotonta margariinia (esim. Keiju)
  • 5 dl tomusokeria
  • 2 dl Van Houten kaakaojauhetta
  • 1 hyppysellinen suolaa
  • 3 banaania
  • 1 pss mikropopcorneja

Valmistusohje

  1. Laita uuni lämpiämään 175 aseeseen ja leikkaa kakkuvuoan pohjalle leivinpaperi. Öljyä vuoka rypsiöljyllä ja aseta paperi pohjalle.
  2. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään kulhoon.
  3. Sekoita mantelimaito, öljy ja valkoviinietikka yhteen ja kaada kuiva-aineiden joukkoon puuhaarukalla sekoittaen.
  4. Kaada taikina vuokaan ja nosta uuniin 50-60 minuutiksi. Kakku kohoaa jonkun verran, joten kun se on valmis, käännä se ylösalaisin jäähtymään, jotta pinta painuu hieman.
  5. Valmista kinuski.
  6. Keitä kookoskermaa ja fariinisokeria noin 5-8 minuuttia paksuhkoksi kinuskiksi. Mausta hyppysellisellä suolaa. Jätä huoneenlämpöön odottamaan.
  7. Valmista täyte ja kuorrute.
  8. Vatkaa margariinin joukkoon tomusokeri ja kaakaojauhe siivilän läpi. Jätä huoneenlämpöön odottamaan.
  9. Kun kakkupohja on jäähtynyt, leikkaa se kolmeen osaan.
  10. Levitä molemmille kerroksille ensin kuorrutetta, sitten banaaniviipaleita ja pari ruokalusikallista kinuskia.  Säästä kuorrutetta ja kinuskia tarpeeksi koristeluun.
  11. Valmista popcornit mikrossa.
  12. Kuorruta kakku kuorrutteella, käytä viimeistelyssä veteen kastettua lastaa.
  13. Ripottele päälle popcorneja ja kinuskia vuorotellen.
  14. Jos säilytät kakkua jääkaapissa ennen tarjoilua, viimeistele koristelu popcorneilla vasta ennen tarjoilua, muuten ne pehmenevät jääkaapissa.
Jaa resepti
Ilmoita kun tuotetta on taas saatavilla Tuote on tilapäisesti päässyt loppumaan varastostamme. Jättämällä meille sähköpostisi, ilmoitamme teille heti kun tuotetta on jälleen saatavilla.