
Vegaaninen suklaa-banaani-kinuskitäytekakku
Tässä on kakku joka vie kielen ja tajun mennessään.
Vaarallisinta on se, että kakku on erittäin helppo valmistaa. Vaikka se on vegaaninen, ovat raaka-aineet tuttuja ja kakku maistuu takuulla ihan kaikille.
Kookoskermasta valmistettu kinuski ja banaani ovat ”match made in heaven” ja popparit tuovat rapeutta ja suolaisuutta kokonaisuuteen, joka kuorrutetaan helpolla buttercream-kuorrutteella.
- vegaaninen
- Jälkiruoat
90
min
Keskitaso
10
annosta
Valmistusaineet
Pohja:
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 dl mantelijauhoja
- 2 dl sokeria
- 1 dl Van Houten kaakaojauhetta
- 3 tl leivinjauhetta
- 1 tl soodaa
- 1 hyppysellinen suolaa
- 5 dl mantelijuomaa
- 1,5 dl rypsiöljyä
- 1 rkl valkoviinietikkaa
Kinuski:
- 2 dl kookoskermaa
- 1 dl fariinisokeria
- 2 hyppysellistä suolaa
Kuorrute/täyte:
- 400 g maidotonta margariinia (esim. Keiju)
- 5 dl tomusokeria
- 2 dl Van Houten kaakaojauhetta
- 1 hyppysellinen suolaa
- 3 banaania
- 1 pss mikropopcorneja
Valmistusohje
- Laita uuni lämpiämään 175 aseeseen ja leikkaa kakkuvuoan pohjalle leivinpaperi. Öljyä vuoka rypsiöljyllä ja aseta paperi pohjalle.
- Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään kulhoon.
- Sekoita mantelimaito, öljy ja valkoviinietikka yhteen ja kaada kuiva-aineiden joukkoon puuhaarukalla sekoittaen.
- Kaada taikina vuokaan ja nosta uuniin 50-60 minuutiksi. Kakku kohoaa jonkun verran, joten kun se on valmis, käännä se ylösalaisin jäähtymään, jotta pinta painuu hieman.
- Valmista kinuski.
- Keitä kookoskermaa ja fariinisokeria noin 5-8 minuuttia paksuhkoksi kinuskiksi. Mausta hyppysellisellä suolaa. Jätä huoneenlämpöön odottamaan.
- Valmista täyte ja kuorrute.
- Vatkaa margariinin joukkoon tomusokeri ja kaakaojauhe siivilän läpi. Jätä huoneenlämpöön odottamaan.
- Kun kakkupohja on jäähtynyt, leikkaa se kolmeen osaan.
- Levitä molemmille kerroksille ensin kuorrutetta, sitten banaaniviipaleita ja pari ruokalusikallista kinuskia. Säästä kuorrutetta ja kinuskia tarpeeksi koristeluun.
- Valmista popcornit mikrossa.
- Kuorruta kakku kuorrutteella, käytä viimeistelyssä veteen kastettua lastaa.
- Ripottele päälle popcorneja ja kinuskia vuorotellen.
- Jos säilytät kakkua jääkaapissa ennen tarjoilua, viimeistele koristelu popcorneilla vasta ennen tarjoilua, muuten ne pehmenevät jääkaapissa.