Valkosuklaa-rusinavanukas
Hieman vaivannäköä ja aikaa vaativa, mutta herkullisen ihana jälkiruoka vaikka viikonlopun kiireettömimpiin ruokahetkiin.
Haastava
Valmistusaineet
- 2 dl kuohukermaa
- 2 dl maitoa
- 50 g valkosuklaata
- ½ dl rusinoita
- 4 kananmunankeltuaista
- ½ dl sokeria
- ruokosokeria pinnalle
Valmistusohje
- Kiehauta kerma, maito ja rusinat, anna jäähtyä hieman
- Sulata joukkoon paloiteltu valkosuklaa
- Vatkaa keltuaisia sekä sokeria kevyesti ja sekoita joukkoon varovasti rusina-kerma-maitoseos
- Kaada seos mataliin annosvuokiin ja kypsennä 95 asteisessa uunissa noin 50 -60 minuuttia. Vanukas on valmis, kun reunaa napauttaessa massa kevyesti heiluu, mutta ei aaltoile
- Ripottele päälle sokeria ja karamellisoi pienellä kaasuliekillä
Sun-Maid - vain viinirypäleitä ja aurinkoa! Ei liene ihme, että Sun-Maid on Suomen suosituin rusina.