suklaavanukas
30 min
Helppo
2 annosta

Suklaavanukas ohje

Helppo ohje suklaavanukkaaseen arkijälkiruoaksi, välipalaksi tai muuten vaan makeannälkään. Van Houten kaakaolla loihdit täyteläisen suklaisen vanukkaan, jota on helppo tuunata moneen eri makuun.

Valmistusaineet

  • ½ l maitoa
  • 1,5 dl sokeria
  • 3 rkl maissijauhoa
  • 3 rkl Van Houten kaakaojauhetta
  • 1/4 tl suolaa
  • 2 rkl voita
  • 1 tl vaniljasokeria
  • koristeeksi / mausteeksi vohveleita, suklaarouhetta, kookoshiutaleita, pähkinöitä...

Valmistusohje

  1. Sekoita kuivat aineet sekaisin kattilassa.
  2. Lisää maito (käytä mielellään täysmaitoa).
  3. Kuumenna seosta hiljalleen, kunnes se sakeutuu.
  4. Poista kattila liedeltä ja lisää voi ja vaniljasokeri.
  5. Kaada suklaavanukas annosmaljoihin ja jäähdytä.
  6. Peitä suklaavanukas jäähtymisen ajaksi esim. kelmulla, jotta siihen ei tule kalvoa päälle.

Suklaavanukkaan voit maustaa vaikkapa piparminttuöljyllä tai muilla aromeilla, voit lisätä sekaan pähkinärouhetta, kookoshiutaleita tai suklaarouhetta. Koristele suklaavanukas vaikkapa vohveleilla tai pipareilla.

Jaa resepti
Ilmoita kun tuotetta on taas saatavilla Tuote on tilapäisesti päässyt loppumaan varastostamme. Jättämällä meille sähköpostisi, ilmoitamme teille heti kun tuotetta on jälleen saatavilla.