Vaniljainen kaakaovanukasresepti
Tämä klassikkoherkku on helppo valmistaa meidän reseptillä. Se maistuu ihanasti entisaikojen vanukkaalta.
Keskitaso
Valmistusaineet
- 8 dl maitoa
- 1 dl sokeria
- 1 dl Van Houten kaakaojauhetta
- 3-5 tippaa vaniljauutetta
- 5 kananmunankeltuaista
- 2,5 rkl maissitärkkelystä
Valmistusohje
- Lämmitä 2 dl maitoa kattilassa ja vispaa joukkoon kaakaojauhe ja sokeri tasaiseksi seokseksi.
- Lisää vaniljauute. Anna kiehahtaa.
- Vatkaa keltuaiset ja 6 dl maitoa, lisää maissitärkkelys mieluiten siivilän läpi. Vatkaa tasaiseksi.
- Kaada kuuma kaakaoseos munaseoksen joukkoon ohuena nauhana.
- Kaada seos takaisin kattilaan ja kiehuta hiljaisella muutama minuutti samalla vispaten, kunnes vanukas on selvästi paksuuntunut.
- Kaada vanukas annoskuppeihin ja nosta jääkaappiin jähmettymään.
- Kaada päälle kinuskikastiketta, pursota kermaa tai nauti sellaisenaan!
Suklaavanukas päivässä pitää mielen iloisena!