Pullavanukas helpolla ja nopealla suolakinuskikastikkeella ja ananaksella

Oivallinen keino hyödyntää hieman kuivahtaneet pullat on tämä Sokerivaltakunta -blogin Sanjan meille tekemä resepti! Sanja ei välitä pullavanukkaan perinteisestä hieman mössömäisestä koostumuksesta, joten hän lisäsi Dolen ananaksia raikkautta tuomaan ja muutenkin uudisti tätä klassikkojälkiruokaa. Kokeile jo tänään!

Helppo

Valmistusaineet

Ananas-pullavanukas:

Nopea ja helppo suolakinuskikastike:

  • 2,5 dl fariinisokeria
  • 100 g voita
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1/3 tl suolaa

Valmistusohje

  1. Esilämmitä uuni 175 °C.
  2. Voitele uunivuoka voilla ja laita se jääkaappiin odottamaan.
  3. Valuta ananaspalat siivilää apuna käyttäen.
  4. Leikkaa pulla pieniksi kuutioiksi.
  5. Vatkaa voi, sokeri ja kaneli vaahdoksi.
  6. Lisää munat voi-sokeri-kanelivaahtoon yksi kerrallaan koko ajan voimakkaasti vatkaten.
  7. Kääntele vaahdon joukkoon lastalla kevyesti pullakuutiot sekä ananas.
  8. Kaada seos voideltuun vuokaan, ripottele päälle mantelilastuja tai pähkinärouhetta lisäämään rapeutta.
  9. Paista noin 45 minuuttia.

Kun pullavanukas on uunissa, keitä suolainen kinuskikastike sille kaveriksi.

  1. Mittaa fariinisokeri, voi ja kerma pieneen kattilaan ja lämmitä kiehuvaksi koko ajan sekoittaen.
  2. Pienennä lämpötilaa ja anna kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä 5 minuuttia.
  3. Mausta suolalla.
  4. Jäähdytä ennen tarjoilua.