Rahkapullat
Nämä rahkapullat täytetään raikkaalla sitruunaisella rahkatäytteellä.
Rahkapullat maistuvat keväälle ja maistuvat erityisesti pääsiäisenä jälkiruokapöydässä.
60
min
Helppo
4
annosta
Valmistusaineet
Pullat (n. 15 kpl):
- 2 1/2 dl maitoa
- 25 g hiivaa
- 1 kananmuna
- 1 dl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1/2 rkl kardemummaa
- n. 7 dl vehnäjauhoja
- 100 g voita tai leivontamargariinia
Täyte:
- 1 tlk maitorahkaa
- 1/4 dl kermaa (vispi/kuohu)
- 1/2 rkl sitruunamehua
- 1 kananmuna
- 1/2 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 3/4 dl Sun-Maid rusinoita
- Lisäksi Voiteluun kananmunaa
Valmistusohje
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon kananmuna, sokeri, suola, kardemumma ja osa jauhoista.
Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina hyvin. Lisää pehmeä voi vaivaamisen/alustamisen loppuvaiheessa. Anna
taikinan kohota kunnolla, noin 40 minuutta liinalla peitettynä lämpimässä paikassa. - Leivo taikinasta tanko ja jaa se noin 15 palaan. Pyöritä palat pulliksi ja nosta kahdelle pellille leivinpaperin päälle
kohoamaan liinan alle noin 30 minuutiksi. - Sekoita täytteen ainekset keskenään.
- Paina juomalasilla syvennys kohonneisiin pulliin. Voitele
pullien reunat kananmunalla ja lusikoi täytettä syvennyksiin. - Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla noin 8–10 minuutta tai kunnes pullat ovat kypsiä.