Rahkapullat

Nämä rahkapullat täytetään raikkaalla sitruunaisella rahkatäytteellä.
Rahkapullat maistuvat keväälle ja maistuvat erityisesti pääsiäisenä jälkiruokapöydässä.

60 min Helppo 4 annosta

Valmistusaineet

Pullat (n. 15 kpl):

  • 2 1/2 dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1 kananmuna
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 rkl kardemummaa
  • n. 7 dl vehnäjauhoja
  • 100 g voita tai leivontamargariinia

Täyte:

  • 1 tlk maitorahkaa
  • 1/4 dl kermaa (vispi/kuohu)
  • 1/2 rkl sitruunamehua
  • 1 kananmuna
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3/4 dl Sun-Maid rusinoita
  • Lisäksi Voiteluun kananmunaa

Valmistusohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon kananmuna, sokeri, suola, kardemumma ja osa jauhoista.
    Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina hyvin. Lisää pehmeä voi vaivaamisen/alustamisen loppuvaiheessa. Anna
    taikinan kohota kunnolla, noin 40 minuutta liinalla peitettynä lämpimässä paikassa.
  2. Leivo taikinasta tanko ja jaa se noin 15 palaan. Pyöritä palat pulliksi ja nosta kahdelle pellille leivinpaperin päälle
    kohoamaan liinan alle noin 30 minuutiksi.
  3. Sekoita täytteen ainekset keskenään.
  4.  Paina juomalasilla syvennys kohonneisiin pulliin. Voitele
    pullien reunat kananmunalla ja lusikoi täytettä syvennyksiin.
  5. Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla noin 8–10 minuutta tai kunnes pullat ovat kypsiä.
Ilmoita kun tuotetta on taas saatavilla Tuote on tilapäisesti päässyt loppumaan varastostamme. Jättämällä meille sähköpostisi, ilmoitamme teille heti kun tuotetta on jälleen saatavilla.