Vähäsokerinen sima

Itsetehty sima on parasta, mutta sokerin määrä kauhistuttaa? Ei hätää, täältä löytyy resepti vähäsokerisempaan simaan!

Peggy sai tehtäväkseen uudistaa ja raikastaa perinteisen vappusiman reseptiä. Syntyi kepeä, vähäsokerisempi ja raikas ananassima! Tämä on koko kesäksi sopiva juoma!

Helppo 4 annosta

Valmistusaineet

Kepeä ananassima:

Pullotukseen:

Valmistusohje

  1. Kiehauta puolet vedestä. Lisää joukkoon sokerit ja ananasrenkaat mehuineen ja sekoita.
  2. Kaada loppu vedestä viileänä sekaan. Ota pieni nestetilkka kulhoon, liuota hiiva sekaan ja sekoita simaseokseen.
  3. Peitä kulho kelmulla ja anna siman olla huoneenlämmössä vuorokausi. Siivilöi ananakset simasta.
  4. Kaada sima puhtaisiin pulloihin. Lisää joukkoon rusinoita ja ripaus sokeria.
  5. Sulje korkit kevyesti kiinni ja nosta viileään noin 6 vuorokaudeksi.
  6. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pinnalle. Sima säilyy valmistuttuaan viileässä noin viikon.

Vinkki: Sima valmistuu huoneenlämmössä noin 3 vuorokaudessa ja viileässä noin 6 vuorokaudessa. Muista ilmata korkkeja välillä, jottei pulloon tule liikaa painetta.

Rusinoilla on tärkeä rooli siman valmistuksessa!

Rusinat simassa kertovat, milloin juoma on valmista. Kun rusinat alkavat kellumaan simassa, on siman hiilidioksidipitoisuus sopiva. Muista siis Sun-Maidin rusinat siman valmistuksessa!

Sun-Maid -rusinat

Vinkit siman valmistukseen

Perinteisekkääseen vappuun kuuluu tietenkin sima, ja sima on helppo valmistaa myös itse. Siman valmistuksessa kannattaa kuitenkin muistaa muutama tärkeä asia. Kokosimme yhteen tärpit siman valmistukseen.

Vinkit siman valmistukseen