Donitsipallot Van Houten -kastikkeella
Ihanien vaniljaisten donitsipalleroiden päälle valutetaan tumman suklaista kastiketta ja napsitaan suoraan suuhun. Ehdoton vappuherkku, sopii myös muihin herkutteluhetkiin! Reseptin meille teki Prisca Leclerc.
60
min
Keskitaso
40
annosta
Valmistusaineet
Donitsipallerot:
- 25 g voita
- 3,5 dl Hungry Chef Pizzajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 0,5 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 0,5 tl vaniljauutetta
- 0,5 tl suolaa
- 1 dl maitoa
Paistamiseen ja koristeluun:
- 1 l Borges Rapsiöljyä
- tomusokeria
Van Houten suklaakastike:
- 1 dl vettä
- 1 dl sokeria
- 1 dl Van Houten kaakaojauhetta
Valmistusohje
- Ota voi ja maito ajoissa huoneenlämpöön.
- Mittaa vehnäjauho ja leivinjauhe ja sekoita keskenään.
- Sekoita huoneenlämpöinen voi ja sokeri tasaiseksi tahnaksi kapustan avulla.
- Vatkaa sähkövatkaimella joukkoon kananmuna, vaniljauute ja suola.
- Lisää maito ja jauhot vuorotellen.
- Vaivaa taikina tasaiseksi ja jätä kelmun alle lepäämään hetkeksi.
- Muotoile taikinasta kevyesti jauhotetulla alustalla 3-4 cm paksu pötkö ja leikkaa pötkö 1,5 cm paksuiksi paloiksi.
- Pyörittele palat palloiksi kämmenten välissä.
Paista donitsipallerot:
- Kuumenna öljy paksupohjaisessa, muutaman litran vetoisessa kattilassa 150:een asteeseen.Öljy on tarpeeksi kuumaa, kun pieni taikinanokare nousee pintaan ja alkaa ruskistumaan pikkuhiljaa. Pidä lähellä kattilankansi ja sammutuspeitto.
- Nosta 8 palleroa kerrallaan varovasti öljyyn ja paista 7-8 minuuttia, kunnes ne ovat vaaleanruskeita.
- Nosta valmiit donitsit lävikön avulla ritilälle tai talouspaperille jäähtymään.
- Viimeistele pallerot tomusokerilla.
Valmista kaakaokastike:
- Mittaa sokeri, kaakao ja vesi pieneen paksupohjaiseen kattilaan.
- Kuumenna kiehuvaksi samalla tehokkaasti vispaten.
- Kastike on valmis, kun seos on tasainen ja kiehunut hetken.