Suklainen donitsiohje

Tänä vuonna donitsit maistuvat suklaiselle ja ne kiepautetaankin letiksi. Yllättävän rapsakat donitsiletit ovat ehdoton vappuherkku, joka maistuu myös muulloin. Dipattuna kermavaahtoon ja itsetehtyyn kinuskiin vastustamaton makupala! Donitsit meille letitti Prisca Leclerc.

60 min Keskitaso 12 annosta

Valmistusaineet

Donitsitaikina:

Paistamiseen ja koristeluun:

Kinuskikastike:

  • 1,5 dl kermaa
  • 1,5 dl ruokosokeria
  • hyppysellinen suolaa

Kermavaahto:

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 rkl sokeria

Valmistusohje

  1. Ota voi ja maito ajoissa huoneenlämpöön.
  2. Mittaa vehnäjauho, kaakaojauhe ja leivinjauhe ja sekoita keskenään.
  3. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja sokeri tasaiseksi tahnaksi kapustalla.
  4. Vatkaa sähkövatkaimella joukkoon kananmuna, vaniljauute ja suola.
  5. Lisää maito ja jauhot vuorotellen.
  6. Vaivaa taikina tasaiseksi ja laita taikina jääkaappiin puoleksi tunniksi.
  7. Käsittele puolet taikinasta kerrallaan.
  8. Kauli taikina jauhotetulla alustalla n. 10 cm x 30 cm kokoiseksi ohueksi levyksi.
  9. Leikkaa taikina taikinaleikkurilla n.1 cm levyisiksi nauhoiksi ja katkaise nauhat pituussuunnassa puoliksi.
  10. Letitä nauhat kuudeksi letiksi. Paina päät yhteen huolella.

Paista donitsiletit:

  1. Kuumenna öljy laakeassa kasarissa 150 asteeseen. Pidä lähettyvillä kansi ja sammutuspeitto.
  2. Upota letit kolme kerrallaan öljyyn ja paista noin 5 minuuttia. Käännä välillä.
  3. Nosta letit leivinpaperille tai ritilälle jäähtymään.
  4. Kun letit ovat jäähtyneet, viimeistele tomusokerilla.

Valmista dipeiksi kermavaahto ja kinuskikastike:

  1. Mittaa kattilaan sokeri ja kerma ja hyppysellinen suolaa. Keitä noin 5 minuuttia välillä vatkaten, kunnes kinuski on tummaa ja paksuhkoa.
  2. Vatkaa kuohukerma sokerin kanssa kuohkeaksi vaahdoksi.

Tarjoa suklaiset donitsiletit dippien kera.

Ilmoita kun tuotetta on taas saatavilla Tuote on tilapäisesti päässyt loppumaan varastostamme. Jättämällä meille sähköpostisi, ilmoitamme teille heti kun tuotetta on jälleen saatavilla.