
Kevään paras sima, kupliva mansikkasima
Kupliva mansikkasima on hurmaavan makuinen juoma, joka valmistuu helposti kotimaisista pakastemansikoista ja sitruunan mehusta. Mansikkasiman kruunaa Kalifornian auringon alla kasvaneet Sun-Maid-rusinat, tuoden juomalle juuri oikean vappufiiliksen.
60
min
Keskitaso
12
annosta
Valmistusaineet
Kuplivaan mansikkasimaan tarvitset::
- 4 l vettä
- 250 g taloussokeria
- 250 g fariinisokeria
- 500 g kotimaisia pakastemansikoita
- 4 sitruunan mehu
- 1/5 tl tuorehiivaa (pieni, herneenkokoinen pala)
Pullotukseen lisäksi::
- 2 rkl Sun-Maid rusinoita
- 1 tl sokeria
Valmistusohje
- Kiehauta vesi ja pakastemansikat kattilassa. Lisää joukkoon sokerit ja puristetut sitruunan mehut.
- Sekoita ja jäähdytä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva pieneen nestetilkkaan ja sekoita liemen joukkoon.
- Siirrä juoma puhtaaseen ämpäriin. Anna juoman käydä vuorokausi huoneenlämmössä kannen alla.
- Siivilöi juomasta mansikat pois ja pullota sima puhtaisiin lasipulloihin.
- Tiputa pulloihin rusinoita ja ripaus sokeria. Sulje korkit ja löyhää tarvittaessa paineen lisääntyessä.
- Valmista sima jääkaapissa. Valmistusaika on noin 5-7 päivää.
- Kun rusinat nousevat pintaan sima on valmista nautittavaksi.
- Säilytä valmis sima jääkaapissa ja nauti viikon kuluessa.