Täyteläinen mustikka-kookosraakakakku

Tämä täyteläinen mustikka-kookosraakakakku houkuttelee keveydellään. Tätä raakakakkua ei nimensä mukaan kypsennetä ja makeutta siihen tuovat tietenkin Sunsweet-luumut. Kakun aktiivinen valmistusaika on vain 45 minuuttia, passiivinen tekoaika 13 h. Herkullinen raakakakku sopii juhlaan kuin juhlaan!

45 min Helppo 16 annosta

Valmistusaineet

Pohja:

  • 200 g cashew-pähkinöitä
  • 200 g Sunsweet-luumuja
  • 30 g kookoshiutaleita
  • 2 rkl kookosöljyä

Kookoskerros:

  • 100 g cashew-pähkinöitä
  • 300 ml kookosmaitoa
  • Ripaus jauhettua vaniljaa
  • 1 rkl kookosöljyä

Mustikkakerros:

  • 150 g pakastettuja mustikoita
  • 4 liotettua luumua

Chia-hillo:

  • 200 g pakastettuja mustikoita
  • 1 rkl chiansiemeniä

Päällys:

  • 100 g tuoreita mustikoita
  • 2 rkl kookoshiutaleita
  • 1 luumu

Lisäksi tarvitset:

  • irtopohjavuoan (halkaisija 18 cm)
  • leivinpaperia vuoan vuoraamiseen

Valmistusohje

  1. Kookoskerrosta varten laita 100 g cashewpähkinöitä kulhoon, liota vedessä vähintään 3 tuntia. Valuta pähkinät sitten siivilässä ja huuhtele ne huolellisesti.
  2. Pohjaa varten laita jäljelle jääneet cashewpähkinät (200 g), 200 g kuivattuja luumuja, kookoshiutaleet ja 2 rkl kookosöljyä tehosekoittimeen ja sekoita, kunnes muodostuu tasainen pallo. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja paina seos vuokaan, anna levätä jääkaapissa tunnin ajan.
  3. Kookoskerrosta varten sekoita liotetut cashewpähkinät kookosmaidon, jauhetun vaniljan ja kookosöljyn kanssa tehosekoittimessa, kunnes seos on kermaista. Levitä puolet kookoskerroksesta pohjan päälle lusikalla tai lastalla, tasoita pinta ja laita pakastimeen vähintään 3 tunniksi. Laita toinen puolikas kookoskerroksesta syrjään – sitä käytetään mustikkakerroksessa (ks. seuraava vaihe). Liota samalla 4 luumua mustikkakerrosta varten, sulata pakastetut mustikat mustikkakerrosta ja chia-hilloa varten (yhteensä 350 g).
  4. Sekoita toinen puolikas kookoskerroksesta liotettujen luumujen ja 150 g mustikoiden kanssa. Kaada seos kookoskerroksen päälle ja laita pakastimeen vähintään 3 tunniksi.
  5. Chia-hilloa varten sekoita tai soseuta 200 g mustikoita ja 1 rkl chian siemeniä. Kaada seos mustikkakerroksen päälle ja laita taas pakastimeen vähintään 3 tunniksi.
  6. Anna kakun sulaa vähintään 1 tunti ennen syömistä. Koristele tuoreilla mustikoilla, kookoshiutaleilla ja hienonnetulla taatelilla.
  7. Voit säilyttää jäljellä olevan kakun pakastimessa. Anna kakun sulaa noin 1 tunti ennen syömistä.
Ilmoita kun tuotetta on taas saatavilla Tuote on tilapäisesti päässyt loppumaan varastostamme. Jättämällä meille sähköpostisi, ilmoitamme teille heti kun tuotetta on jälleen saatavilla.