Täyteläinen mustikka-kookosraakakakku
Tämä täyteläinen mustikka-kookosraakakakku houkuttelee keveydellään. Tätä raakakakkua ei nimensä mukaan kypsennetä ja makeutta siihen tuovat tietenkin Sunsweet-luumut. Kakun aktiivinen valmistusaika on vain 45 minuuttia, passiivinen tekoaika 13 h. Herkullinen raakakakku sopii juhlaan kuin juhlaan!
45
min
Helppo
16
annosta
Valmistusaineet
Pohja:
- 200 g cashew-pähkinöitä
- 200 g Sunsweet-luumuja
- 30 g kookoshiutaleita
- 2 rkl kookosöljyä
Kookoskerros:
- 100 g cashew-pähkinöitä
- 300 ml kookosmaitoa
- Ripaus jauhettua vaniljaa
- 1 rkl kookosöljyä
Mustikkakerros:
- 150 g pakastettuja mustikoita
- 4 liotettua luumua
Chia-hillo:
- 200 g pakastettuja mustikoita
- 1 rkl chiansiemeniä
Päällys:
- 100 g tuoreita mustikoita
- 2 rkl kookoshiutaleita
- 1 luumu
Lisäksi tarvitset:
- irtopohjavuoan (halkaisija 18 cm)
- leivinpaperia vuoan vuoraamiseen
Valmistusohje
- Kookoskerrosta varten laita 100 g cashewpähkinöitä kulhoon, liota vedessä vähintään 3 tuntia. Valuta pähkinät sitten siivilässä ja huuhtele ne huolellisesti.
- Pohjaa varten laita jäljelle jääneet cashewpähkinät (200 g), 200 g kuivattuja luumuja, kookoshiutaleet ja 2 rkl kookosöljyä tehosekoittimeen ja sekoita, kunnes muodostuu tasainen pallo. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja paina seos vuokaan, anna levätä jääkaapissa tunnin ajan.
- Kookoskerrosta varten sekoita liotetut cashewpähkinät kookosmaidon, jauhetun vaniljan ja kookosöljyn kanssa tehosekoittimessa, kunnes seos on kermaista. Levitä puolet kookoskerroksesta pohjan päälle lusikalla tai lastalla, tasoita pinta ja laita pakastimeen vähintään 3 tunniksi. Laita toinen puolikas kookoskerroksesta syrjään – sitä käytetään mustikkakerroksessa (ks. seuraava vaihe). Liota samalla 4 luumua mustikkakerrosta varten, sulata pakastetut mustikat mustikkakerrosta ja chia-hilloa varten (yhteensä 350 g).
- Sekoita toinen puolikas kookoskerroksesta liotettujen luumujen ja 150 g mustikoiden kanssa. Kaada seos kookoskerroksen päälle ja laita pakastimeen vähintään 3 tunniksi.
- Chia-hilloa varten sekoita tai soseuta 200 g mustikoita ja 1 rkl chian siemeniä. Kaada seos mustikkakerroksen päälle ja laita taas pakastimeen vähintään 3 tunniksi.
- Anna kakun sulaa vähintään 1 tunti ennen syömistä. Koristele tuoreilla mustikoilla, kookoshiutaleilla ja hienonnetulla taatelilla.
- Voit säilyttää jäljellä olevan kakun pakastimessa. Anna kakun sulaa noin 1 tunti ennen syömistä.