Luumu-suklaakakku

Herkullinen luumu-suklaakakku on ihanan pehmeää ja juuri sopivan suklaista. Kakku ei niinkään maistu luumulle, mutta luumu-marmeladi tuo siihen koostumusta ja makua. Kakku säilyy hyvänä jopa pari päivää, joten voit tehdä sen huoletta edellisenä päivänä. Reseptin on tehnyt Sanna Parantava Ruoka -blogista.

Helppo 12 annosta

Valmistusaineet

Luumu-suklaakakku:

  • 2 prk Hungry Chef luumumarmeladia
  • 2 dl kookossokeria
  • 1 dl Van Houten kaakaojauhetta
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 1,5 tl ruokasoodaa
  • 1/3 tl suolaa
  • 5 dl Semper Fin mix gluteeniton jauho (tai muu gluteeniton kakkujauho)
  • 2 dl kasvijuomaa
  • 150 g margariinia (tai voita)
  • 70 g rouhittua maidotonta suklaata

Valmistusohje

Valmistusohje:

  1. Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen.
  2. Sekoita kulhossa luumu-marmeladi, kookossokeri ja kaakao.
  3. Sekoita myös keskenään jauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja suola.
  4. Sulata margariini (tai voi).
  5. Rouhi suklaa.
  6. Sekoita kaikki ainekset keskenään huolellisesti.
  7. Voitele kakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan. Levitä pinta tasaiseksi.
  8. Nosta uuniin ja paista noin 30-40 min tai kunnes hammastikkuun ei tartu taikinaa.
  9. Anna kakun jäähtyä noin 20 minuuttia vuoassa ja kumoa sitten varovasti tarjoilulautaselle. Tarjoa samana tai seuraavana päivänä.