Luumu-suklaakakku
Herkullinen luumu-suklaakakku on ihanan pehmeää ja juuri sopivan suklaista. Kakku ei niinkään maistu luumulle, mutta luumu-marmeladi tuo siihen koostumusta ja makua. Kakku säilyy hyvänä jopa pari päivää, joten voit tehdä sen huoletta edellisenä päivänä. Reseptin on tehnyt Sanna Parantava Ruoka -blogista.
- gluteeniton
- vegaaninen
- Jälkiruoat
- Joulu
Valmistusaineet
Luumu-suklaakakku:
- 2 prk Hungry Chef luumumarmeladia
- 2 dl kookossokeria
- 1 dl Van Houten kaakaojauhetta
- 1,5 tl leivinjauhetta
- 1,5 tl ruokasoodaa
- 1/3 tl suolaa
- 5 dl Semper Fin mix gluteeniton jauho (tai muu gluteeniton kakkujauho)
- 2 dl kasvijuomaa
- 150 g margariinia (tai voita)
- 70 g rouhittua maidotonta suklaata
Valmistusohje
Valmistusohje:
- Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen.
- Sekoita kulhossa luumu-marmeladi, kookossokeri ja kaakao.
- Sekoita myös keskenään jauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja suola.
- Sulata margariini (tai voi).
- Rouhi suklaa.
- Sekoita kaikki ainekset keskenään huolellisesti.
- Voitele kakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan. Levitä pinta tasaiseksi.
- Nosta uuniin ja paista noin 30-40 min tai kunnes hammastikkuun ei tartu taikinaa.
- Anna kakun jäähtyä noin 20 minuuttia vuoassa ja kumoa sitten varovasti tarjoilulautaselle. Tarjoa samana tai seuraavana päivänä.