Suklaajuustokakku
Paistamatta valmis, liivatteeton, kylmässä valmistuva suklaajuustokakku on suussa sulava. Tässä reseptissä likaantuu monta kulhoa, mutta lopputulos on vaivan arvoinen!
60
min
Keskitaso
10
annosta
Valmistusaineet
Pohja:
- 12 kpl Digestive -keksejä
- 70 g voita sulatettuna
- 1 rkl tomusokeria
- 2 rkl Van Houten kaakaojauhetta
Täyte:
- 200 g maitosuklaata
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 150 g sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 kananmunan keltuaista
- 2 kananmunan valkuaista
- 2,5 dl kermaa
Valmistusohje
Pohja:
- Murskaa keksit monitoimikoneessa tai kaulinta apuna käyttäen hienoksi muruksi.
- Lisää sulatettu voi ja siivilöity tomusokeri ja kaakaojauhe. Sekoita tasaiseksi massaksi.
- Voitele irtopohjavuoan (halkaisija 25-27 cm) reunat ja vuoraa pohja leivinpaperilla.
- Painele massa irtopohjavuoan pohjalle. Siirrä jääkaappiin odottamaan.
Täyte:
- Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
- Sekoita keskenään tuorejuusto, 100 g sokeria, vaniljasokeri ja kananmunankeltuaiset.
- Lisää tuorejuusto-sokeri-munamassaan sulatettu suklaa.
- Vaahdota valkuaiset ja lisää valkuaisvaahtoon loppu sokeri.
- Vaahdota kerma jämäkäksi vaahdoksi.
- Lisää kermavaahto tuorejuusto-suklaamassaan.
- Kääntele lopuksi valkuaisvaahto varovasti massaan.
- Kaada täyte pohjan päälle, tasoita pinta.
- Suklaajuustokakku tekeytyy jääkaapissa yön yli tai pakastimessa neljässä tunnissa.
Pohjaan voi kokeilla myös muita kuin Digestive keksejä, esimerkiksi Savoiardi-kekseistä tulee mahtava pohja. Tarjoile suklaajuustokakku kylmänä, koristele suklaarouheella tai kaakaojauheella. Voit halutessasi käyttää maitosuklaan tilalla valkosuklaata tai lisätä suklaista makua lisäämällä suklaan joukkoon Van Houtenin kaakaojauhetta.
Van Houten -suklaareseptit ovat suloisen herkullisia: reseptejä, jotka vievät sinut ajatuksissasi mummolan pirttipöydän ääreen.