luumujuustokakku
30 min
Helppo
6 annosta

Luumujuustokakku

Perinteisestä joulun jälkiruoasta, luumurahkasta, inspiraationsa saanut astetta juhlavampi luumujuustokakku! Tämän herkun meille loihti ihana Liemessä-blogin Jenni Häyrinen.

Täytteessä on käytetty joulutorttuihinkin sopivaa Hungry Chef Sunsweet-luumumarmeladia. Pohjan lisäksi kakusta löytyy piparia täytteestä, joten liivatetta ei tarvita. Vain viiden raaka-aineen joulukakku syntyy helposti ja sen voi tehdä edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan.

Valmistusaineet

    Pohja:
  • 120 g pipareita
  • 50 g voita
    Täyte:
  • 2 dl kuohukermaa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 prk luumumarmeladia
  • 80 g pipareita
    Koristeluun:
  • pipareita

Valmistusohje

  1.  Ota tuorejuusto huoneenlämpöön. Vuoraa halkaisijaltaan 20cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.
  2. Murusta piparit muruksi esimerkiksi muovipussissa kaulimella. Ota sivuun osa piparimurusta täytettä varten.
  3. Sekoita sulatettu voi piparimurun joukkoon. Painele piparimuru tiiviisti vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin odottamaan.
  4. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Lisää tuorejuusto, luumumarmeladi ja piparimuru. Vatkaa täyte tasaiseksi.
  5. Lusikoi täyte vuokaan ja tasoita pinta nuolijalla.
  6. Anna kakun hyytyä jääkaapissa yön yli.
  7. Koristele pipareilla juuri ennen tarjoilua.
Jaa resepti
Ilmoita kun tuotetta on taas saatavilla Tuote on tilapäisesti päässyt loppumaan varastostamme. Jättämällä meille sähköpostisi, ilmoitamme teille heti kun tuotetta on jälleen saatavilla.