Luumujuustokakku

Perinteisestä joulun jälkiruoasta, luumurahkasta, inspiraationsa saanut astetta juhlavampi luumujuustokakku! Tämän herkun meille loihti ihana Liemessä-blogin Jenni Häyrinen.

Täytteessä on käytetty joulutorttuihinkin sopivaa Hungry Chef Sunsweet-luumumarmeladia. Pohjan lisäksi kakusta löytyy piparia täytteestä, joten liivatetta ei tarvita. Vain viiden raaka-aineen joulukakku syntyy helposti ja sen voi tehdä edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan.

30 min Helppo 6 annosta

Valmistusaineet

Pohja:

  • 120 g pipareita
  • 50 g voita

Täyte:

  • 2 dl kuohukermaa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 prk Hungry Chef Sunsweet luumumarmeladia
  • 80 g pipareita

Koristeluun:

  • pipareita

Valmistusohje

  1.  Ota tuorejuusto huoneenlämpöön. Vuoraa halkaisijaltaan 20cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.
  2. Murusta piparit muruksi esimerkiksi muovipussissa kaulimella. Ota sivuun osa piparimurusta täytettä varten.
  3. Sekoita sulatettu voi piparimurun joukkoon. Painele piparimuru tiiviisti vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin odottamaan.
  4. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Lisää tuorejuusto, luumumarmeladi ja piparimuru. Vatkaa täyte tasaiseksi.
  5. Lusikoi täyte vuokaan ja tasoita pinta nuolijalla.
  6. Anna kakun hyytyä jääkaapissa yön yli.
  7. Koristele pipareilla juuri ennen tarjoilua.

Ei joulua ilman kakkua!