
Luumujuustokakku
Perinteisestä joulun jälkiruoasta, luumurahkasta, inspiraationsa saanut astetta juhlavampi luumujuustokakku! Tämän herkun meille loihti ihana Liemessä-blogin Jenni Häyrinen.
Täytteessä on käytetty joulutorttuihinkin sopivaa Hungry Chef Sunsweet-luumumarmeladia. Pohjan lisäksi kakusta löytyy piparia täytteestä, joten liivatetta ei tarvita. Vain viiden raaka-aineen joulukakku syntyy helposti ja sen voi tehdä edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan.
30
min
Helppo
6
annosta
Valmistusaineet
Pohja:
- 120 g pipareita
- 50 g voita
Täyte:
- 2 dl kuohukermaa
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 prk Hungry Chef Sunsweet luumumarmeladia
- 80 g pipareita
Koristeluun:
- pipareita
Valmistusohje
- Ota tuorejuusto huoneenlämpöön. Vuoraa halkaisijaltaan 20cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.
- Murusta piparit muruksi esimerkiksi muovipussissa kaulimella. Ota sivuun osa piparimurusta täytettä varten.
- Sekoita sulatettu voi piparimurun joukkoon. Painele piparimuru tiiviisti vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin odottamaan.
- Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Lisää tuorejuusto, luumumarmeladi ja piparimuru. Vatkaa täyte tasaiseksi.
- Lusikoi täyte vuokaan ja tasoita pinta nuolijalla.
- Anna kakun hyytyä jääkaapissa yön yli.
- Koristele pipareilla juuri ennen tarjoilua.
Ei joulua ilman kakkua!